nportal
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 02 Lipanj 2017

U prepunom Domu kulture u Čilipima u petak navečer održan je završni predizborni skup HDZ-a Konavle, a tom prilikom kandidat za načelnika Božo Lasić istaknuo je kako Hrvatsku demokratsku zajednicu u nedjelju čeka apsolutna pobjeda.

''Neki su se bojali u prvom krugu, ja nisam. Ovdje su večeras i ljudi koji nisu članovi HDZ-a ali ste mi u prvom krugu dali podršku i zato vam hvala. Osjetili smo da su potrebne neke promjene i učinili smo ih. Doveli smo mlade i perspektivne ljude, a falilo nam je samo 36 glasova za apsolutnu većinu, ali zbog toga ne žalim. Rekli smo da stojimo raširenih ruku i da nema revanšizma. Prihvatiti ćemo sve koji žele dobro Konavlima. Bitno je da izađete u nedjelju na izbore i potvrdimo rezultat. U Konavlima nas čeka apsolutna pobjeda HDZ-a. Išli smo umjereno i nikoga nismo prozivali, a najstrašnija optužba od svih je da su našu listu činili potomci ubojica iz Drugogo svjetskog rata. To je jednostavno strašno. Pitali su me stojimo li iza onoga što smo obećali. Odgovorno tvrdim da stojimo iza toga'', rekao je Lasić.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić rekao je kako je važno da u nedjelju na izbore izađe što više Konavljana.
''Nama treba politička sigurnost i stabilnost, a to će se dogoditi kad HDZ ostvari odličan rezultat. Kad se to dogodi ulazimo u mirno razdoblje prosperiteta. Važno je da izađe što više Konavljana, znam da će Božo Lasić pobijediti, ali županu treba što više moguće vaših glasova. Moramo pomoći i Vladi u Zagrebu da nastavimo sa svim projektima koje smo započeli'', rekao je Bačić.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je da bi on davno bio župan da su se pitale Konavle i Župa.

''Čestitam vam na vođenju kampanje jer niste vraćali udarce nego mirno i staloženo odgovorili programom. Smiješno je čuti da je HNS pomagao Konavle, nije Račan pomagao Konavle, nego Tuđman i HDZ. Konavle su bile i ostat će utvrda HDZ-a. To je dobro za Konavle i Hrvatsku. Imamo Vladu HDZ-a, imat ćemo i Konavle i Županiju. Uvjeren sam da ćemo pobijedti i u Dubrovniku nakon osam godina. Nije to jednostavno, a uvjeren sam da ćemo pobijediti i Metkoviću'', rekao je Dobroslavić.

Nportal

Objavljeno u Politika

Danas je Dalibor Milan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića, posjetio novi proizvodni pogon Karmel Ice za proizvodnju sladoleda i slastica u Metkoviću. Pogon je smješten u Mostarskoj ulici , a ukupna vrijednost investicije se kreće oko 15 milijuna kuna. Dalibora Milana je interesiralo da li su kao investitori kod sadašnje gradske vlasti naišli na razumijevanje, na što su nam kratko i jasno odgovorili :

'Razgovarali smo, razgovori su bili ugodni, a za nagradu smo dobili čestitku od 10 tisuća kuna komunalne naknade. Vrlo interesantna suradnja. Lokalna vlast treba stvarati preduvjete za poduzetništvo. Ovaj pogon će zapošljavati na početku 7 do 10 radnika koji će se skinuti s biroa. Naš proizvodni kapaciteti bit će 1000 kg sladoleda u jednom radnom satu, koje ćemo plasirati od Splita do Prevlake. Radi se o visokokvalitetnoj proizvodnji 50-tak vrsta sladoleda i slastica za koje već imamo dogovorene plasmane' - kazao je gospodin Jovica.

Dalibora Milana interesiralo je da li će širiti djelatnost, na što je dobio pozitivan odgovor:

'Firma će se baviti otkupom i preradom mandarina što će stvoriti potrebu za nova zapošljavanja. Također ćemo iznajmljivati komore i što je interesantno, imat ćemo trgovinu naših proizvoda po tvorničkoj cijeni u sklopu ovog kompleksa. Ulažemo vlastita sredstva, nismo dizali kredite. S malo razumijevanja i poduzetničke klime Metković će ponovo vratiti onaj stari sjaj' - zaključio je gospodin Jovica

Jedan od mojih prvih poteza kao, čvrsto sam uvjeren, gradonačelnika Metkovića bit će donošenja paketa poticaja za poduzetnike i olakšica za njihovo poslovanje, s apsolutnim naglaskom na stvaranju radnih mjesta. Zbog razrade tog paketa idućeg tjedna i idem na nekoliko sastanaka u Zagreb. Meni nije ispod časti tražiti pomoć i savjet iz naše županije i vlade jer mi je boljitak Metkovića na prvom mjestu - istaknuo je Dalibor Milan.

Našem voljenom gradu - zaključio je - potrebni su konkretni projekti i stvarna radna mjesta, a ne medijski trikovi i naručeni hvalospjevi o samima sebi. Kao gradonačelnik svih ljudi, borit ću se punim srcem za svako radno mjesto i za svakog čovjeka u Metkoviću! I u tome očekujem potporu svih gradskih vijećnika jer su nam svima, vjerujem, zajedništvo i napredak Metkovića važniji od politikantstva.

Nportal

Objavljeno u Metković

Dr. Nela Sršen, ugledna hrvatska liječnica, kirurginja i počasna konzulica Republike Hrvatske u Padovi u Italiji, dala je podršku trenutnom županu i kandidatu HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikoli Dobroslaviću.

Doktorica Nela Sršen poznata je članica tima za transplantaciju jetre Sveučilišne bolnice u Padovi, u sklopu koje radi i kao predavač specijalizantima opće kirurgije. Istaknuta humanitarka pomogla je brojnim pacijentima iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja. Iza nje stoji dugogodišnji naporan rad i zalaganje u spašavanju života mnogih teških bolesnika. Predložena je i za Nobelovu nagradu za mir.

Nportal

Objavljeno u Dubrovnik
Petak, 02 Lipanj 2017 18:57

HOTEL IMPERIAL KROZ POVIJEST

1895. počela je gradnja hotela Imperial. Otvoren je 29. siječnja 1897. Imperial je bio prvi moderni, luksuzni hotel na ovom području i predstavljao pravu prekretnicu turizma. Imao je sve novitete, poput električne energije, liftove, kupaonice u sobama, tekuću toplu vodu, grijanje i profesionalnu uslugu visokih svjetskih standarda.
1938. imao je Imperial 159 postelja, bio je poznat po vrtu u kojem su se u ljetnim mjesecima gostima servirali svi obroci. Mnoge slavne osobe odsjedale su u ovom hotelu, poput obitelji Miha i Nika Mihanovića, veliki književnik Bernard Shaw i mnogi drugi. Engleski kralj Edward VIII i Wallis Simson dok su boravili u Dubrovniku posjetili su ljetni vrt i ugodno se zabavili.
I danas hotel radi, pod nazivom Hilton Imperial Dubrovnik.

Izvori: Gradoplov i Dubrovnik tourist info

Ivana Žuvela Kalina

Objavljeno u Vremeplov

Poštovane Metkovke i Metkovci,
Vlada predsjednika Plenkovića ispunila je navažnije infrastrukturno obećanje iz Izbornog programa Hrvatske demokratske zajednice - počinje gradnja Pelješkog mosta novcem koji povlačimo iz europskih fondova! Nije potrebno naglašavati koliko će time život u Neretvi biti olakšan i poboljšan.
U planu Ministarstva prometa, infrastrukture i mora te Dubrovačko-neretvanske županije već je ucrtana i jedna od najvažnijih najava moga dragog prijatelja i vašega budućeg gradonačelnika Dalibora Milana - izravni cestovni spoj Metković-autocesta kod Novih Sela.
Sa svojim znanjem, energijom, ali i odličnim odnosima sa županijskom i državnom vlasti, naš Dado najbolje je jamstvo da ćemo zajedno Dolinu Neretve kvalitetno prometno povezati ne samo sa županijskim središtem Dubrovnikom, nego sa cijelom Lijepom Našom.
Zato vas pozivam da u nedjelju izađete na izbore i date glas našem Dadi.

Jedna je Hrvatska - jedan je Metković!
Vaš ministar Oleg Butković

 

 

Objavljeno u Metković

Kandidat HDZ- a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković danas je održao završnu konferenciju za medije u kojoj se osvrnuo na proteklu kampanju.
„Ovu smo kampanju započeli i završavamo je u afirmativnom tonu, predstavljali smo programe koje smo nudili građanima u rješavanju brojnih problema koji muče naš grad poput vode, vodoopskrbe, kanalizacije, stanovanja. Organizirali smo brojne okrugle stolove s eminentnim stručnjacima kako bi pokazali kako uistinu imamo što za reći i nudimo brojna rješenja. Kampanja je iza nas, vrlo smo rijetko, gotovo nimalo spominjali svoje političke oponente, već su politički oponenti program na dnevnoj bazi gradili isključivo na meni kao osobi“, kazao je Franković.

Franković je pozvao svog protukandidata i sve one koji ga podržavaju da se završni dio kampanje odradi na pošten način.
„Jučer je bilo i određenih napada na moju obitelj, ja to puno lakše podnesem nego oni. U ovom gradu moramo zajedno živjeti i od ponedjeljka i surađivati. Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na izborima, u čvrsti rezultat mene kao kandidata za gradonačelnika i mojih zamjenica, kao budućeg gradonačelnika svih građana ovog grada. Ja želim biti kandidat i gradonačelnik svih građana grada Dubrovnika jer moj je posao rješavati probleme građana, a ne baviti se ideologijom. Svjesni smo i spremni na izazove koji su pred nama i vjerujem da ćemo već od idućeg tjedna krenuti snažno naprijed i da ćemo se okrenuti i prema EU fondovima. Od idućeg tjedna idemo raditi, uvjeren sam u pobjedu“, istaknuo je Franković.

Leona Rašica

Objavljeno u Dubrovnik

1. lipnja krenula je redovna autobusna linija Dubrovnik – Orebić i Orebić – Dubrovnik.

Polazak iz Orebića je svakim danom u 5 sati, a s autobusnog kolodvora u Dubrovniku u 14:14 sati. Linija ne prometuje nedjeljom i blagdanom. Županija je koncesiju za obavljanje javnog prijevoza na ovoj liniji nakon provedenog natječaja dodijelila prijevozniku 'Libertas'.

Nportal

Objavljeno u Vijesti

U četiri godine rada projekt nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj pokrenut je u 12 gradova. Mreži nextbike gradova danas se pridružio i centar doline Neretve koji je kroz povijest bio poznat kao Narona, naselje smješteno na granici dvaju svijetova. Od danas Metkovci i turisti mogu uživati u cjenovno najpovoljnijem, najzelenijem i najzdravijem obliku javnog prijevoza koji ujedno krijepi tijelo i dušu. Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Gradske uprave vezanim uz održivi razvoj. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz u gradu. Nextbike značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika, što može potvrditi svatko tko barem ponekad biciklira. Integrirani javni prijevoz budućnost je koja već sada stiže u Hrvatsku. Koristite autobus, vlak, automobil i bicikl i otkrijte čari kombiniranog prijevoza.
Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 12 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Sisku, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu. Tom se društvu danas pridružo i grad Metković, a do srpnja ove godine još 2 nova grada uvode nextbike sustav javnih bicikala. Nakon službenog predstavljanja projekta slijedila je probna vožnja javnim biciklima, a nazočni su bili oduševljeni performansama bicikala i besplatnom mobilnom aplikacijom za brz i jednostavan najam.
Što je nextbike?
Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 79 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 120 gradova u svijetu! Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. Kako bi se osjećali sigurnije u prometu, Nextbike u suradnji s drugom Sigurnost u prometu, Fakultetom prometnih znanosti i Crvenim križom svake godine organizira nekoliko škola bicikliranja te potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

Podrška projektu
Projekt podržavaju Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Savez za željeznicu i HŽ Putnički prijevoz, nextbike partner u integriranom javnom prijevozu čiji putnici uživaju čak 150 minuta besplatne vožnje svaki dan, 365 dana u godini. Savez društvo naša djeca pozdravio je projekt u ime svih gradova prijatelja djece koji potiču sigurnije i čišće ulice za bezbrižnu dječju igru. Ministarstvo turizma i Hrvatski ferijalni i hostelski savez prepoznali su ovu uslugu kao odličnu polugu za produljenje turističke sezone.
Sustav javnih bicikala d.o.o.

Ova mikro startup tvrtka niže priznanja za svoj rad. Studenti četiri godine zaredom Sustav javnih bicikala smatraju najboljom malom tvrtkom po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startupom zelenog gospodarstva 2014. godine i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Dvostruki su dobitnici DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ih je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i česti su gosti poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Pisma podrške tvrtki Sustav javnih bicikala upućena su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Savjeta za zelenu gradnju, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice, biciklističkih udruga te drugih uglednih institucija, udruga i tvrtki. Za 2014. i 2016. godinu osvojili su i nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu. U 2015. godini dobili su priznanje za najbolju marketinšku kampanju hrvatskog zelenog gospodarstva.
Nexbike u Metkoviću

Od dana 02.06.2017., prvih 15 dana korištenje nextbike sustava u Metkoviću je besplatan. Za aktivaciju 15 dana besplatnog korištenja molimo da svoje ime i prezime, broj mobitela, e-mail adresu te kopiju ili fotografiju osobne iskaznice pošaljete na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izrada nextbike računa bit će napravljena u najkraćem mogućem roku!

Nportal

Nportal

Objavljeno u Metković

Sezona dolaska kruzerskih gostiju u Dubrovnik započela je još u travnju; tokom svibnja ostvaren je znatan prihod od ovog oblika turizma, a kroz narednih tjedan dana, prema podacima Lučke uprave Dubrovnik, najavljen je dolazak od oko 25 000 putnika. Kad se k tome pridodaju tisuće gostiju koje su u Grad dođe drugim prijevoznim sredstvima, logične su velike gužve po prometnicama. Naoružajte se stoga strpljenjem kroz idući tjedan prije nego izađete na cestu.

Raspored dolazaka kruzera:

02.06.2017. (danas), Dubrovnik će vidjeti 5.373 putnika sa kruzer brodova, i ti su: Le Lyrial, Costa Luminosa i MSC Poesia.

03.06.2017. (subota), u Dubrovnik uplovljava 5.176 putnika sa kruzerima Norwegian star i Costa Deliziosa.

04.06.2017. (nedjelja) očekuje nas 2.503 putnika i to: Star Breeze, Sea Cloud i Rhapsody of the Seas.

05.06.2017. (ponedjeljak) sa Norwegian Star-om u grušku će luku uploviti 2.348 putnika.

06.06.2017. (utorak) doći će nešto manje, tek 52 putnika sa brodom Athena.

07.06.2017. (srijeda) u Grad uplovljava 180 putnika sa kruzerima Sea Cloud i La Belle de L'Adriatique.

08.06.2017. (četvrtak) u grad dolazi najveći broj putnika sa kruzera, i to čak 8.617 njih. Kruzeri koji će se usidriti tog dana u Gružu i ispred stare gradske jezgre su sljedeći: Thomson Spirit, Le Lyrial, AIDAblu, Celebrity Constellation, MSC Sinfonia, Poseidon.

Nportal

Objavljeno u Dubrovnik

Nastavno na postignuti dogovor Općine Konavle i Javne ustanove Rezervat Lokrum pozivaju se stanovnici Konavala koji imaju prebivalište na području Općine Konavle, a zainteresirani su za korištenje pogodnosti besplatnog odlaska na otok Lokrum i to četiri puta u mjesecu da dođu po pokaz u prostorije Općine Konavle u Cavtatu, Trumbićev put 25 i to: od 01. lipnja 2017. g. svakim radnim danom u vremenu od 09,00 do 12,00 sati. Sa sobom obvezno donijeti jednu fotografiju za pokaz i osobnu iskaznicu, stoji na web stranici Općine Konavle.

Nportal

Objavljeno u Vijesti
Stranica 1 od 2

Nportal

Izdavač publikacije: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing

Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)

Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3, dana 27.01.2016. god. MBS: 090004038, MB 01657844
OIB 84003986390, Račun otvoren u Addiko banci
IBAN: HR7825000091101059527

Sjedište: Vukovarska 26/4, 20000 Dubrovnik