nportal
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 04 Lipanj 2017

HDZ-ov kandidat Dalibor Milan pobijedio je u Metkoviću Katarinu Ujdur, dosadašnju gradonačelnicu iz redova MOST-a. Poslušajte Milanovu izjavu kojem čestitamo na pobjedi:

Nino Erceg

 

Pobjednički govor Dalibora Milana

Posted by Nportal on 4. lipnja 2017

Objavljeno u Metković

Državno izborno povjerenstvo objavilo je i prve privremene rezultate za gradonačelnike pa je tako slavlje u HDZ - ovu stožeru krenulo. Iako su rezultati još uvijek privremeni, evidentno je da je Mato Franković novi dubrovački gradonačelnik. Franković je u drugom krugu osvojio 56, 12 posto glasova dok je njegov protukandidat Valentin Dujmović (HNS) osvojio 39, 13 posto glasova. Franković je dao prvu službenu izjavu u stožeru HDZ - a.
"Poštovane gospođe i gospari, hvala vam na vašim glasovima i povjerenju HDZ - u i meni kao kandidatu za gradonačelnika i mojim zamjenicama, ali i svima koji su glasali za mog protukandidata Valentina Dujmovića. Danas je bio praznik demokracije, građani Dubrovnika odabrali su tko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Zahvaljujem se cijelome HDZ - u, svojim koalicijskim partnerima i svima onima koji su prepoznali naš program za grad po mjeri građana. Kada se službeni rezultati objave preuzimamo odgovornost za grad. Nema vremena trijumfalizmu, imamo samo vremena za težak i naporan rad. Jasno i odgovorno ću voditi i služiti gradu i našim sugrađanima i to je ono što mogu obećati danas. Trijumfalizma nema, ima samo velike odgovornosti. Gradsko vijeće ćemo konstituirati 12. lipnja i očekujem da ćemo do 1. srpnja donijeti proračun i odmah početi raditi", naglasio je Franković.
Prema privremenim rezultatima DIP - a u Pločama je najviše glasova osvojio SDP - ov kandidat 57, 04 posto nad Krešimirom Vejićem koji je osvojio 40, 72 posto. U Blatu je situacija 53, 11 za kandidata grupe birača Ante Šeparovića, dok je HDZ - ova Katarina Kovačić osvojila 44, 91 posto. U Veloj luci za sada vodi SDP - ova Katarina Bikić s 50, 87 posto, dok je HDZ - ov Josip Cvitan osvojio 43, 39.

Leona Rašica

Objavljeno u Politika

Kandidat HDZ - a za župana Dubrovačko - neretvanske županije, a sudeći prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva i novi župan Nikola Dobroslavić dao je službenu izjavu nakon ostvarenog izvrsnog rezultata i uvjerljive pobjede nad MOST - ovim Nikolom Grmojom.
"Kao što smo očekivali i najavljivali, ostvarili smo uvjerljivu pobjedu s više od 60 posto za župana. Naši su nam sugrađani očito priznali ono što smo radili do sada, vjeruju da ćemo ispunjavati onaj program koji smo iznijeli na ovim izborima i to ćemo doista tako raditi. Radit ćemo transparentno, bez demagogije, bez populizma. Metković je također ostvario pobjedu HDZ - a, poslije županije, pobijedili smo i u Dubrovniku, a posebno nam je drago zbog Metkovića, Dalibor Milan je novi gradonačelnik Metkovića", istaknuo je Nikola Dobroslavić.
Prema trenutačnim privremenim rezultatima Dobroslavić je osvojio 58, 54 posto glasova birača, dok je Grmoja osvojio 38, 01 posto.

Leona Rašica

Objavljeno u Politika

Državno izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izlaznosti do 16. 30. Izlaznost u Dubrovniku iznosi 27, 25 posto, najveća izlaznost je u Metkoviću gdje je na birališta izašlo 49, 70 posto birača, u stopu ga prate Ploče gdje je izlaznost 49,09 posto i Blato s izlaznosti 47, 28. Najmanje je birača na birališta izašlo na Lastovu i to 15, 49 posto. Manja izlaznost zabilježena je u Župi dubrovačkoj i to 16, 58, u Orebiću i to 17, 52 i Lumbardi 18, 85. Na razini županije izlaznost je 33,17 što je gotovo devet posto manje nego u prvom krugu, na razini države izlaznost je 27, 45 posto.

Leona Rašica

Objavljeno u Županija

Po neslužbenim podatcima u Mekoviću je do 15 sati izašlo 42 posto birača, što je slično izlaznosti koja je bila  prvom krugu glasovanja. Nastavi li ovaj trend, na birališta u Metkoviću danasb i  moglo izaći nešto manje od 9000 birača.

Nino Erceg

Objavljeno u Metković

Duhovi ili blagdan Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, slave se 50 dana nakon Kristova uskrsnuća.
Slavi se i kao blagdan rođenja Crkve. Djela Apostolska donose kako su apostoli puni Duha Svetoga tako da ih mogu razumjeti ljudi svih naroda i jezika. To je i jasno otvaranje spasonosnog poslanja Crkve prema svima.
Ovaj blagdan danas slave i katolici i pravoslavci i mnoge druge kršćanske crkve.

Ivana Žuvela Kalina

Objavljeno u Vijesti

Državno izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izlaznosti birača u drugom krugu izbora. U Dubrovniku je do 11.30 glasovalo 14, 84 posto, a u Metkoviću 26,2. Najveći je odaziv trenutačno u Blatu gdje je na birališta izašlo 27, 44 posto birača, a najmanji je na Lastovu gdje je glasovalo 7, 13 posto birača. Na razini županije izlaznost iznosi 16, 92 posto što je nešto manje nego u prvom krugu izbora, ali i dalje iznad trenutačnog državnog prosjeka, što Dubrovačko - neretvansku županiju rangira kao četvrtu po izlaznosti na razini države. Također, ukupna je izlaznost na razini države do 11.30 14, 81 posto.

Leona Rašica

Objavljeno u Vijesti

Kandidat HDZ - a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković jutros je glasovao na biračkome mjestu u dječjem vrtiću u Staroj Mokošici. Franković je svoju građansku dužnost došao obaviti u pratnji supruge i kćeri.

Leona Rašica

Objavljeno u Dubrovnik

Po prvim neslužbenim rezultatima do 11 sati na birališta u Metkoviću je izašlo 2.580 birača, što je približno odazivu u prvom krugu izbora, 21. svibnja. 

Nino Erceg

Objavljeno u Metković

Kandidat HDZ - a za župana Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić danas je na biračkome mjestu u Slanome izvršio svoju građansku dužnost. Dobroslavić je na glasačko mjesto stigao u pratnji dvoje unuka i kratko je kazao kako građani danas ponovno imaju priliku u drugom krugu izbora reći što žele.

Leona Rašica

Objavljeno u Vijesti
Stranica 1 od 2

Nportal

Izdavač publikacije: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing

Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)

Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3, dana 27.01.2016. god. MBS: 090004038, MB 01657844
OIB 84003986390, Račun otvoren u Addiko banci
IBAN: HR7825000091101059527

Sjedište: Vukovarska 26/4, 20000 Dubrovnik