nportal crop
nportal crop
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 27 Kolovoz 2017

Danas se cijela Hrvatska ujedinila u obilježavanju 10. obljetnice kornatske tragedije. Vatrogasna zajednica Dubrovačko - neretvanske županije okupila se večeras na Brsaljama kako bi puštanjem balona i paljenjem svijeća odala počast stradalim kolegama, a u tome su im se priključili i dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.


"Danas je za nas vatrogasce najtužniji dan, deset godina kornatske tragedije. Došli smo u centar Dubrovnika, svi mi županijski vatrogasci, odati sjećanje na taj događaj koji se nikad ne smije zaboraviti. Ne smijemo ga zaboraviti ni mi vatrogasci ni građani Hrvatske", istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.


Akcija "Srce kornatsko" održala se i u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Vodicama te Novoj Gradišci, a diljem zemlje organizirali su je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije. Sav prihod od kupnje lampiona i balona ide udruzi "Krijesnica" koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Podsjetimo, Kornatska se tragedija dogodila 30. kolovoza 2007. godine kada je skupina vatrogasaca stradala na otoku Veliki Kornat. Od ukupno 13 vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, 12 ih je poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio Frane Lučić iz Tisnog.

 

Leona Rašica

Objavljeno u Vijesti

JVP Dubrovački vatrogasci oko 15 sata zaprimili su dojavu o požaru na odlagalištu Grabovica. Prema podacima JVP Dubrovački vatrogasci, na teren je izašlo 16 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila. Požar s Grabovice bio se proširio i na okolnu šumu što su vatrogasci vrlo brzo uspjeli staviti pod kontrolu. Okoliš je za sada riješen i na redu je zbijanje i natapanje smeća kako ne bi došlo do daljnjeg širenja požara. Prema informacijama JVP Dubrovački vatrogasci, na požarištu Grabovica opožarena je površina šume 1 ha, rubovi se i dalje čuvaju i natapaju; odlagalište smeća uz šumu se i dalje sanira raskopavajući bagerom i natapanjem u dužini oko 100 metara. Na požarištu sudjeluju JVP Dubrovački vatrogasci s 12 ljudi i 8 vozila, DVD Rijeka dubrovačka s 3 vatrogasca i jednim vozilom, DVD Osojnik s četiri vatrogasca i jednim vozilom i DVD Zaton s tri vatrogasca i jednim vozilom.

 

Leona Rašica

Objavljeno u Crna kronika
Nedjelja, 27 Kolovoz 2017 13:40

IZ KUTIJE PORED CESTE RAVNO U RUKE UDOMITELJA!

Prije par dana smo pisali o kujici nađenoj u kutiji pored brze ceste u Metkoviću. Društvo za zaštitu životinja obaviješteno je u ranim jutarnjim satima o kutiji koja se „trese“. Mirela je ime žene koja je spasila malo, zlatno štene. Društvo je tada odaslalo apel za prijevoz do Dubrovnika, na koji su se odazvali Vlaho i Maja.
U trenutku kad je dovedena kujica u azil na Žarkovici, stigli su i udomitelji! Iz kutije sa ceste ravno u topli dom. Bunny je spašena. Je li se samo meni čini kako se na ovoj slici, u rukama udomiteljice Bunny smije?

Ivana Žuvela Kalina

Objavljeno u Lifestyle

Županijski centar 112 donosi današnje stanje na požaru kod Karasovića na graničnom području Crne Gore s Hrvatskom. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović jutros je u 6.50 zatražio angažman kanadera. Zahtjevi su proslijeđeni Vatrogasnom operativnom središtu. Podsjetimo, požar u Crnoj Gori u blizini granice s Hrvatskom bukti već deseti dan. Konavoski vatrogasci su prije tri dana desantirani na požarište i neumorno od vatre brane hrvatsku granicu. Nažalost, kako je jučer za Nportal potvrdio županijski zapovjednik Simović, vatrogascima će biti potrebno još mnogo dana da požar stave pod kontrolu.


Također, Županijski centar 112 je u 04.16 zaprimio dojavu o prometnoj nesreći vozila poljskih registracijskih oznaka na D8 2,5 km od Slanog prema Dubrovniku. Zatražena je intervencija HMP. ŽC 112 izvijestio je HMP, policiju, JVP Dubrovačko primorje i Dubrovnik ceste. U ovoj nesreći nije bilo drugih sudionika. Dvije osobe su ozlijeđene i prevezene u OB Dubrovnik na daljnju obradu, javljaju iz Županijskog centra 112.

 

Leona Rašica

Objavljeno u Crna kronika

Mladić za kojim je HGSS tragao od popodnevnih sati petka jučer je oko 16 sati pronađen živ u šumi iznad mjesta nestanka - vale zapadno od Račišća na Korčuli. Kako javlja HGSS, prekjučer je u popodnevnim satima na traženje PP Korčula Stanica HGSS - a Orebić uključena u potragu za nestalom muškom osobom u uvali zapadno od Račišća na Korčuli. Akcija je preksinoć zbog mraka prekinuta i nastavljena jučer ujutro, a u istoj osim tri člana HGSS Stanice Orebić sudjelovala je i Specijalna te Pomorska policija, vatrogasci DVD - a Korčula kao i ronioci "Ekološko-ronilačkog kluba Korčula".

Leona Rašica

Objavljeno u Vijesti

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik