nportal crop
nportal crop
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 19 Veljača 2018

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik smatra kako je potrebno izraditi godišnji plan prometnih projekata u proračunu za tekuću godinu s posebnim naglaskom na Mokošicu. Njihovu ideju o prometnom rješenju u Mokošici prenosimo u cijelosti.

Mokošica je prigradsko naselje sa najvećim brojem stanovnika i najvećim problemima u prometovanju. U momentu kada je naselje projektirano omjer stanova u gradnji i broja potrebnih parkirališnih mjesta je bio: na dva stana jedno parkirališno mjesto. Sada je omjer na jedan stan dva parkirališna mjesta, mada zbog pomanjkanja stambenog prostora u stanovima roditelja žive i mladi bračni parovi, pa je udio potrebnih parkirališnih mjesta po stanu i veći.

Mokošica je najbolji primjer kako se garaže pretvaraju u poslovne prostore, a prometnice u parkirališta. Iz tog razloga umnogome je otežano prometovanje gradskih autobusa i skoro onemogućeno njihovo mimoilaženje. Ovo se naročito odnosi na ulice Marina Kneževića i Bartola Kašića. Većim dijelom jedna prometna traka je zauzeta parkiranim vozilima, a drugom se prometuje.

Vozila parkirana uz prometnicu Marina Kneževića su većim dijelom okrenuta u smjeru istoka, pa za okretište koriste prilaz novim zgradama POS-a. Okretište je netom iza zavoja pa je i okretanje opasno. Iz tog razloga predlažemo izgradnju kružnog toka koji bi to omogućio.

Još prije desetak godina napravljen je prijedlog parkirališta na terenu iznad škole u Mokošici koje bi moglo zbrinuti cca 140 osobnih vozila. Iza toga je napravljen i projekt koji nismo mi radili nego neka druga tvrtka.

Za uzdužno parkiranje 140 osobnih vozila bilo bi nužno 770 metara. S obzirom na to da je ukupna dužina najopterećenijih dijelova pomenutih prometnica manja od 770 metara proizilazi da bi sva vozila s tih prometnica mogla biti parkirana na predloženom parkiralištu. Uz to parkiralište bi moglo biti pod naplatom pa bi donosilo i odgovarajući profit koji bi za dvije godine opravdao troškove ulaganja u izgradnju parkirališta i kružnog toka, stoji u priopćenju Udruge Sigurnost u prometu.

Objavljeno u Dubrovnik
Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 21:00

MARA BERGAM Lice s malih ekrana

Dubrovkinja Mara Bergam prije koji mjesec postala je zaštitno lice zagrebačke Mreže TV gdje je svakodnevno u informativnom programu prati tisuće gledatelja. Svoj posao shvatila je ozbiljno te se često pronađe i u ulozi urednice emisije “Tura kulture”. Ipak, smiješne i neobične situacije nisu joj nepoznate, a najčešće se događaju pri emitiranju uživo. ''Kod čitanja vijesti znam krivo naglasiti neku riječ, a kad je kamera isključena npr. poskliznem se sa stolice. Najveću tremu i lupanje srca sam doživjela s javljanjima uživo. Tu je koncentracija jako potrebna'', priča mlada novinarka.

22221887 1911696285824107 7726849089723469834 n

"Posao je uzbudljiv. Upoznala sam mnogo poznatih lica npr. glumce Andreja Dojkića, Filip Juričić ili Martinu Čvek iz serije Čista ljubav. Susrećem i brojne političare, a na svakodnevnim terenima viđam gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Ovo mi nije prvi angažman u medijima. Radila sam ranije na portalima i imala sam praksu na HRTu u redakciji Sport. Zadovoljna sam kako sam se snašla na Mreži TV. Okolina je super, kolege su sjajne, pravi smo tim i dosta si pomažemo”, govori Mara. S dubrovačkim naglaskom još uvijek se bori, mada, tvrdi Mara, on je znatno mekši nego na samom početku.

25395789 1948668578793544 1021300638538862411 n

Uz posao u medijima ima dovoljno vremena i za učenje te trenutno pohađa diplomski studij Marketinga i komunikacije na zagrebačkoj visokoj školi, a zna se prošetati manekenskom pistom: “U prošlom listopadu sudjelovala sam u Splitu na izboru Lice godine Hrvatske u organizaciji Matea Brekala. Na natjecanje sam došla bez ikakvog očekivanja, a osvojila sam titulu Miss Fotogeničnosti. Za mene je to bilo jedno lijepo i zabavno iskustvo. Kao model radim povremeno, nemam ugovor s nekom modnom agencijom. Trenutno sudjelujem u organizacijama modnih događanja poput BEST FASHION BEATS u klubu The Best".

mara

Kad nije vezana poslovnim obvezama Mara Bergman dane, kako kaže, provodi s društvom: "Nekada je i vikend radan. Ne izlazim često. Više sam dnevni tip, kava mi je najbolji prijatelj. Jako volim sport, najčešće me se može vidjeti na utakmicama ili na Jarunu”. Metropola joj je prirasla srcu, no u Dubrovnik se nastoji što češće vratiti. Ipak o potpunom povratku još ne razmišlja: ''Život je nepredvidljiv, o budućnosti previše ne razmišljam. Svaki dan je izazov, radilo se o poslu ili privatnom životu.''

Petra Japunčić

Objavljeno u Lifestyle

Ako radite "u fušu" - pazite, možda vam na vrata pokuca inspektor. Perilica ovdje, pločice tamo, lakiranje noktiju ovdje... Sve što je bez računa siva je ekonomija, zbog koje Vlada šalje 224 inspektora na teren. Statistika kaže da Hrvati na crno majstorima plate i 298 milijuna eura na godinu, no Vlada je odlučila tome stati na kraj i poslati 224 inspektora na teren.

Borba protiv rada na crno

Naime, četvero od pet kućnih majstora koje smo kontaktirali preferira plaćanje "na ruke". Prema istraživanju Ekonomskog instituta, kućni majstori najčešće ne izdaju račune, a u tome ih podržavaju i građani. Godišnje Hrvati plate 298 milijuna eura za usluge bez računa. U borbu protiv sive ekonomije i rada na crno kreće i država s 224 inspektora. Nadzirat će i poslodavce koji ne prijavljuju radnike.

"Vrijeđa se nekakvo dostojanstvo i sigurnost tih radnika, ne uplaćuju im se mirovinski doprinosi, što utječe na visinu njihove mirovine poslije", govori ravnatelj Inspektorata rada Ilija Tadić.

Poslodavcima je zakon prekrut

"U petak navečer poduzetnik mora prijaviti radnike koji će doći raditi u subotu, a u subotu se neki ne pojave na poslu, jer su možda odlučili da neće raditi taj posao", govori Anny Brusić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

U prosjeku se svake godine u radu na crno zatekne oko 1200 radnika. Kazne poslodavcu iznose od 60 do 100 tisuća kuna, a radniku od tri do 50 tisuća kuna, piše Dnevnik.hr.

Objavljeno u Dubrovnik

Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi razmišljanja, iskustva i očekivanja zasposlenih kada je riječ o motivaciji i lojalnosti na radnom mjestu. Otkriveno je i što zaposlenike najviše demotivira te koliko njih se susrelo s prijetnjom otkaza. Gotovo 50 posto ispitanika redovito pretražuje oglase za posao iako su u radnom odnosu. Čak 36 posto će ih zbog profesionalnog razvoja uložiti dodatni naporna poslu (a ne zbog plaće ili neke druge nagrade). Pohvala nadređenog u ovoj kategoriji nalazi se na posljednjem mjestu - samo 8 posto ispitanika više će se potruditi zbog pohvale nadređenih.

Među onim sudionicima istraživanja koji su trenutno u radnom odnosu, 32 posto bi napustilo trenutno zaposlenje ako bi im se pružila bolja financijska prilika. Zbog mobinga to bi učinilo 19 posto ispitanika. Nejasni ciljevi i odgovornosti zauzimanju više od 40 posto odgovora kada je riječ o tome što vas može demotivirati na poslu. Zanimljivo je da svađe s kolegama ne utječu previše na motivaciju te je samo 10 posto ispitanika reklo kako ih loši odnosi demotiviraju.

Spomenimo i podatak da je čak 35 posto ispitanika bilo suočeno s prijetnjom otkaza. Poslodavce pak može ohrabriti podatak kako je skoro 70 posto ispitanika izrazito lojalno u jednoj osjetljivoj situaciji. Naime, ukoliko se tvrtka nađe u krizi čak 68 posto ispitanih ostalo bi raditi prekovremeno i to neovisno o novčanoj naknadi.

Spomenimo i činjenicu da 19 posto sudionika koji su sudjelovali u istraživanju a u radnom su odnosu, nema izbor već mora raditi prekovremeno neovisno o razlozima i uvjetima.

Zaključak provedenog istraživanja:

Iako je novac većini od nas glavni razlog za traženje novog i napuštanje trenutnog zaposlenja, kada je u pitanju lojalnost u teškim vremenima on nema gotovo nikakav utjecaj na odluku - zbog dobrih međuljudskih odnosa i humanosti prema radu većina ispitanika svojevoljno će raditi prekovremeno u trenucima kada je to zaista potrebno, donosi Poslovni.hr.

* U istraživanju je sudjelovalo najviše sudionika dobne skupine od 25 do 34 godine (40 posto). Većina ispitanika su žene (70 posto).

Objavljeno u Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku peti put organizira Dan karijera, koji će se održati u četvrtak, 22. veljače 2018., u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala. Ovogodišnja je tema Danu karijera „Freelancing – sadašnjost, budućnost ili oboje?“, a program je osmišljen na način da se odvija nekoliko panel diskusija, predavanja i radionica na kojima će sudionici – poduzetnici, predstavnici tvrtki i alumni govoriti o bitnim aspektima freelancinga u digitalno doba. Bit će riječi i o mogućim poteškoćama, preprekama i zamkama koje očekuju sve one koji se odluče za taj profesionalni put, ali će sudionici studentima ukazati i na dobre aspekte ovog načina zapošljavanja. Uvodna panel-diskusija, predviđena u 10 sati, okupit će: televizijskog novinara i urednika Gorana Milića, Karlu Andrić iz Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, Marijanu Puljas iz Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, suosnivačicu i CEO Start aparata Helenu Rosandić i direktoricu Odjela ljudskih resursa za podršku poslovanju Hrvatskog telekoma Ivu Lopac Butorac.

Objavljeno u Dubrovnik

Inicijalni sastanak Savjetodavnog vijeća projekta Respect The City uz nazočnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Frana Matušića održan je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Voditelj projekta Ranko Milić, priznati ekspert za pitanja održivog turizma i savjetnik za strateški, projektni, poslovni i institucionalni razvoj, brojnim dionicima privatnog i javnog sektora uključenim u ovo savjetodavno tijelo predstavio je osnovne postavke inicijative kao i mogućnosti uključenja u projekt te u konačnici izložio Akcijski plan za razbolje 2018. – 2020. godine.

Članovima Savjetodavnog vijeća putem upitnika omogućeno je davanje pisanih komentara i primjedbi na svaki pojedini aspekt programa te se od njih očekuje da aktivno sudjeluju u stvaranju sektorskih radnih skupina koje će ponuditi mjere rješavanja hitnih problema, dijelom primjenjivih i u 2018. godini. Osnovna namjena Savjetodavnog vijeća jest definirati prioritetne kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve održivog razvoja turizma.

„Postoje kratkoročne mjere koje i sami uvodimo poput razgovora s cruise kompanijama, ali turizam kao našu temeljnu gospodarsku granu trebamo promatrati dugoročno i ovaj projekt pomoći će nam da dođemo do jasnih strateških odrednica. Ono što je ključno jest da ne smijemo postati žrtvama svog vlastitog uspjeha, a rješenje problema je na nama“, kazao je gradonačelnik Mato Franković. „Vi ste nositelji ovog projekta i donosite stručnu, ali i političku čvrstinu koja će biti jamac da se odluke koje donesemo provode bez obzira tko je na čelu grada“, poručio je.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić ovom prilikom izvijestila je Savjetodavno vijeće da je nakon provedenih usuglašavanja, u kojima su sudjelovali i klubovi vijećnika, izrađena finalna verzija Strategije razvoja turizma Grada Dubrovnika te da će ista uskoro biti upućena Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Podsjetimo, prepoznajući potrebu hitnog, ali i sustavnog djelovanja prema održivijim modelima razvoja grada i njegovog turizma, Grad Dubrovnik je pokrenuo inicijativu Respect the City, a sve u cilju pozicioniranja Dubrovnika kao međunarodne destinacije održivog i odgovornog turizma. Svoju punu realizaciju projekt će imati u 2019. godini, dok će se tijekom 2018. godine provoditi nekoliko probnih faza kako bi se adresirale sve mjere i aktivnosti unutar projekta koje će biti potrebno provesti.

Objavljeno u Dubrovnik

Luka nautičkog turizma u Gružu, poznatija kao Marina Frapa polako zauzima svoje konačne gabarite. Riječ je o, kako je poznato, marini od 54, 427 četvornih metara u gruškom zaljevu s 220 vezova za jahte za koju je koncesiju za razdoblje od 30 godina dobio rogoznički poduzetnik Franjo Pašalić, tj. njegova tvrtka Laguna Trade. Međutim, od samog početka gradnje, Marina Frapa trn je u oku mnogim Dubrovčanima. Dok jedni smatraju kako projekt izgradnje marine koči rekonstrukciju Lapadske obale, druge pak u "oči bode" amblem marine koji u mnogočemu nalikuje onome mletačkog lava.

"Marina Frapa je tako prestrašna da iz vlastitog dostojanstva i sjećanja na pokojnog vrhunskog stručnjaka Bruna Šišića odustajem bilo što kazati o njoj. To je sumrak grada. Kao povjesničarka umjetnosti i konzervatorica gnušam se dati bilo kakvu izjavu o tome", mišljenja je konzervatorica i povjesničarka umjetnosti Maja Nodari.

Direktor Luke Dubrovnik Blaž Pezo doduše smatra kako nema smisla plakati za prolivenim mlijekom: "Obzirom da se Marina Frapa već dogodila, ono što bi sada trebalo jest da ona profunkcionira, to je primaran interes. Dok je ovako prazna, tek onda je na štetu Gradu", kazao je Pezo dodavši kako nije fan neonskih svjetala koja noću "obasjavaju" Marinu.

Doc. dr. sc. krajobrazne arhitekture Mara Marić, inače djelatnica Sveučilišta u Dubrovniku, podsjetila je kako je novoizgrađena marina u Gružu zahvat ugrađen u prostorno-plansku dokumentaciju Grada unatrag 30 godina. Studija o utjecaju na okoliš iz 1990-tih, a zatim i Studija iz 2013. odnosno dopunjena iz 2014. godine, pokazale da planirana marina uz poštivanje propisanih mjera zaštite okoliša neće imati utjecaja na okoliš. "Pa ipak", govori Marić, "na razini projekta odnosno izvedbe, propuštena je mogućnost da se zahvat uklopi u gruški krajolik. Izgradnja leksan nadstrešnica je obezvrijedila vrijednosti prostora – zakriljeni su ljetnikovci uz Lapadsku obalu. Refleksijom sunca promatraču sa magistrale ometa se pogled na Gruški zaljev. Gatovi uz obalu su postavljeni na previsoku kotu, pa se postojeća uzobalna cesta kao i ljetnikovci i ostale kuće doživljavaju kao da su u 'depresiji', a dokinuta je mogućnost i da u budućnosti komunikacija uz obalu postane široka uzobalna promenada. Prema onome što se može vidjeti gatovi su izgrađeni od vrhunskog betona te popločani vrijednim kamenom. Međutim, postavlja se pitanje, je li se moglo kroz projekt intervenirati na način da se vizualna percepcija šetača uz obalu ujednači na mikrorazini - sa jedne strane su ljetnikovci u teksturi zidova od kamena, a na drugoj glatke plohe industrijskog betona bočnih lica nosača. Postavljena rasvjeta, kao i ukrasi i ograde u potpunosti su neprimjereni ambijentu."

Filozof i povjesničar te donedavni gradski vijećnik Nikša Selmani vjeruje kako je projekt Marine Frapa jako loš upravo jer je potpuno uništio vizuru najvrjednijeg dijela Dubrovnika - obalnog pojasa s ljetnikovcima. "Dugoročno će uzrokovati čak i iseljenje stanovništva iz tog dijela grada. Smatram da je projekt predimenzioniran, čini se da je došlo do prekoračenja onoga što je bilo UPU - om određeno, postalo je dosta dvojbeno pitanje i načina na koji se to dobilo jer ono što je sud rekao da se ne smije, praktički je tadašnja vlada odobrila. Došlo je do miješanja izvršne i sudske vlasti", rekao je Selmani.

Dugogodišnji stručnjak s polja turizma Neven Jerković kratko je prokomentirao kako se uvijek zalaže za napredak, novine, ali da u svemu tome ne treba pretjerivati. "Potrebna je mjera, a Marina Frapa ju je po meni prevršila. Pretjerana je", kazao je Jerković.

Doc. dr. sc. Đorđe Obradović s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, svojedobno i kapetan duge plovidbe, tvrdi kako se Marina Frapa arhitektonski mogla drukčije riješiti te su se mogli koristiti materijali primjereniji Mediteranu i marinama koje se ovdje grade. "Također, onaj poznati lav - on nije primjeren Dubrovniku jer je simbol Venecije, a k tome lav i nije baš neki morski organizam pa da ima veze s marinom, možda više sa sklonostima vlasnika. Marina nije dobro iskomunicirana od samog početka s lokalnim stanovništvom. Ali, još uvijek ima vremena za to popraviti, a ponajprije suradnjom vlasnika s lokalnom samoupravom oko vraćanja prometnice u prvobitno stanje ili u uređenju prometnice jer je činjenica da je gradnjom marine Lapadska obala dodatno propala. Takve marine ipak mogu biti u gradovima. Tome svjedoče brojni primjeri od Nice, Monaka pa do Miamija gdje je marina u srcu grada - čista i uredna, zahvaljujući propisima. Ta je marina otvorenog tipa i služi kao produžetak grada. Takva bi trebala biti i ova u Gružu", govori Obradović.

Društvo arhitekata Dubrovnik već mjesecima apelira na izgled marine koji utječe na cjelokupnu sliku Grada. "Ako prostorna intervencija ambijentu ne može dati dodatnu vrijednost, a čemu bi uvijek trebalo težiti, onda ga barem ne smije degradirati. Marina u Gružu primjer je onog na što Društvo arhitekata Dubrovnik sustavno upozorava: uslijed odsutnosti vizije i jasne strategije lokalnih i državnih uprava u smislu gospodarenja prostorom, privatni kapital preuzima inicijativu, te prekraja prostorno-planske dokumente točkastom implementacijom projekata koji redovito isključuju ne samo sagledavanje šire slike grada, već i njegove stvarne potrebe", rekao je predsjednik DAD - a Božo Benić naglasivši da su zaštita, briga i unaprjeđenje neizgrađenog i izgrađenog okoliša (arhitektonskog naslijeđa i stoljećima stvaranih kulturnih krajobraza) primarni interes društvene zajednice. "A, kako bismo ga ostvarili, moramo početi vrjednovati arhitektonske i graditeljske projekte. Nužan preduvjet takvog vrjednovanja je osnivanje županijskih i gradskih povjerenstava za arhitektonsku uspješnost, kao i uvođenje profesionalne funkcije gradskog urbanista, te odabir arhitekata temeljem natjecanja kvalitetom za sve ključne prostorne intervencije. Gruška marina svjedoči koliko su takva povjerenstva Dubrovniku potrebna, jednako kao što je gradu potreban novi GUP ili barem temeljito rekonstruiranje postojećeg s integracijom posebno restriktivnih odredbi koje bi spriječile ovakve i slične pojavnosti u prostoru, a koje ostavljaju nesagledive posljedice na prostor", zaključio je Benić.

 

Leona Rašica

Objavljeno u Dubrovnik

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je danas da je teško očekivati nastavak projekta Kupari, već godinama zapuštenog turističkog kompleksa u Župi Dubrovačkoj. Prije dvije i pol godine Vlada je potpisala ugovor o koncesiji i ulaganju s ruskom Avenue Grupom Sergeja Gljadelkina. On je preuzeo i domaći IGH, a najavili su u Kuparima ulaganje od 100 milijuna eura i 800 ležajeva u hotelima s četiri i pet zvjezdica i dovođenje međunarodnih hotelskih kuća. No, kako je rekao Marić, investitor ne ispunjava dogovoreno, a situacija na projektu "vrlo je složena", prenose 24 sata. – Ja ne bih ni raspisao tako nejasan natječaj i zbog toga je zastoj. Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne provodi potpisano, pa je moguće da će ugovor biti raskinut. Ako ga raskinemo, bit će to zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu – rekao je danas Marić.

Izvor: Večernji.hr

Objavljeno u Županija

Iz Vodovoda Metković obavještavaju korisnike kako će sutra, 20. veljače, u Ulici Ante Starčevića na kućnim brojevima 13, 15, 17, 19, 21 i27, te u Domu za odrasle osobe Metković u vremenu od 10 do podne doći do prekida opskrbe vodom uslijed radova na priključenju APN-ove stambene zgrade na vodovodnu infrastrukturu. Ukoliko vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali priključenje, radovi se odlažu za sljedeći dan. Iz Vodovoda Metković stanari navedene ulice se pozivaju na strpljenje i razumijevanje.

Objavljeno u Metković

Prilikom današnjeg susreta župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića te čelnika jedinica lokalne samouprave s područja županije s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem predstavljene su mjere sufinanciranja koje jedinice lokalne samouprave trebaju provesti tijekom 2018. godine kako bi ispunile svoje obveze.

"Utvrdili smo da je naša županija negdje u prosjeku postignuća gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj, utvrdili smo da je centar za gospodarenje otpadom jedino rješenje za ovu županiju kao trajno zbrinjavanje otpada i da dinamika realizacije tog projekta ide dobro komplicirano je ali će se zajednički dovršiti. Također su predstavnici gradova i općina iskazali svoje potrebe, a ministarstvo je pokazalo koje se sve mogućnosti pružaju za financiranje iz EU fondova, tu nas očekuje također dinamičan rad. Govorili smo i o pitanju gornjih horizonata kao trajnom problemu županije, o istraživanju ugljikovodika u podmorju Crne Gore. Spomenuli smo svakako i naplav otpada iz Crne Gore i Albanije koje smo imali proteklih mjeseci i dogovorili određene korake", rekao je župan Nikola Dobroslavić nadodajući kako će Centar za gospodarenje otpadom prema posljednjoj procjeni biti gotov do 2021.

"Ideja je vrlo jasna. Trenutno smo u fazi izrade feasibility studije i očekujemo kako će biti gotova u sljedećih mjesec, dva. Izgradnja centara za gospodarenje otpadom u RH nema alternativu", izjavio je ministar Tomislav Ćorić koji će se sutra sastati s kolegama iz Crne Gore i Albanije: "Stupili smo u kontakt s kolegama jer smo zajednički suočeni s tim problemom. Zajedničkih akcija po tom pitanju dosad nije bilo i vjerujem kako će sastanak koji ćemo sutra održati pomoći kako bi smo došli do zajedničkih zaključaka."

Ćorić je također rekao da su načelnici općina u županiji informirani o svim natječajima koji su raspisani ili će tek biti kako bi se što uspješnije povukla sredstva iz EU fondova: "Iskoristili smo priliku danas kako bismo čelnike jedinica lokalne samouprave informirali o našim planovima, objavljenim natječajima kao i onima koji će tek biti objavljeni, a koji će omogućiti da se na prostoru svojih jedinica lokalne samouprave ide u smjeru izgradnje infrastrukture, kako za odvajanje otpada na kućnom pragu, tako i u narednim fazama za izgradnju reciklažnog dvorišta, obavljanje edukativnih radnji, konačnu izgradnju sortirnica."

O tome kako se dio struke pobunio protiv građenja turističkih naselja u Malostonskom zaljevu, Tomislav Ćorić je odgovorio da svaki potencijalni projekt mora zadovoljiti okolišne standarde, te da će slijediti sugestije sektora za zaštitu prirode i temeljem toga će Ministarstvo formirati svoje mišljenje.

Objavljeno u Županija
Stranica 1 od 3

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik