nportal crop
nportal crop
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 10 Ožujak 2018

Nastavno na objavljenu predstavku Povjerenice za informiranje, a vezano uz neobjavljivanje izvješća nakon provedenog savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oglasilo se priopćenjem na svojoj službenoj stranici koje prenosimo u cijelosti.

"Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu provedeno je od 1. do 31. prosinca 2017. godine, dakle, u zakonski predviđenom roku od 30 dana. Iako Izvješće nije objavljeno na internetskoj stranici e-savjetovanje, u roku koje smo predvidjeli, to ni u kom slučaju ne znači da je Ministarstvo, na bilo koji način, prekršilo zakonsku proceduru. Naime, upravo je Povjerenica za informiranje tijelima koja provede javna savjetovanja dala preporuku da se, po proteku razumnog roka od zaključenja savjetovanja, na istome mjestu na kojem je savjetovanje bilo objavljeno, objavi i izvješće o provedenom savjetovanju. Kao razuman rok za obradu komentara većeg opsega, Povjerenica navodi da je nužno i nekoliko dana ili tjedana, pritom kao preporuku za objavu navodi 30 dana. Dakle, radi se isključivo o preporuci Povjerenice, a razuman rok potrebno je tumačiti u odnosu na broj zaprimljenih komentara, jer nije isto očitovati se na njih nekoliko stotina ili nekoliko tisuća.

Prema tome, Ministarstvo se nije oglušilo ni na jednu proceduru, već obrađuje više od nekoliko tisuća pristiglih komentara u javnom savjetovanju, a dodatno smatramo potrebnim reći i kako je u razmatranje uzeto i onih nekoliko tisuća fizički dostavljenih. Tako dostavljene komentare također je potrebno unijeti u obrazac Izvješća i na njih se očitovati, kao i na one koji su dostavljeni u okviru e-savjetovanja. Prema tome, radi se isključivo o vremenskom periodu potrebnom za unošenje zaprimljenih komentara i obvezu odgovaranja na svaki pristigli komentar, a što, s obzirom na njih nekoliko tisuća (elektronskih) iziskuje potrebno vrijeme, ukoliko želimo na transparentan i primjeren način svakom pošiljatelju dati primjeren odgovor.

Sljedeće što Povjerenica navodi jest da „izvješće o savjetovanju s javnošću nositelj izrade nacrta obvezno dostavlja tijelu koje usvaja ili donosi propis (...)“. Prema tome, u preporuci tijelima javne vlasti, i Povjerenica sama kaže kako Izvješće mora biti objavljeno u trenutku upućivanja akta u daljnju proceduru. "Zakonska je obveza tijela javne vlasti da predmetno izvješće nositelja izrade propisa o provedenom savjetovanju dostave tijelu koje usvaja ili donosi propis (...)". Dakle, u našem slučaju to znači prema Vladi RH, a što, kako smo i objašnjavali tijekom proteklog tjedna, još nije učinjeno, već su zatražena mišljenja ostalih tijela državne uprave i zaprimaju se njihova očitovanja.

To, ponavljamo, nije procedura “upućivanja u daljnju ili hitnu proceduru Vlade“, a Ministarstvo će, u skladu s propisima, tijekom sljedećeg tjedna objaviti Izvješće o javnom savjetovanju i uputiti ga, kao sastavni dio dokumentacije u daljnju proceduru prema Vladi RH, koja će zatim odlučiti i o tome hoće li biti upućen u hitnu ili redovnu proceduru", stoji u očitovanju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno u Županija

Seniori Jug Croatia osiguranja pobjedom nad Budvom 13:6 (2:0, 2:2, 5:3, 4:1) i matematički su osigurali prvu poziciju, te samim time domaćinstvo završnog turnira Regionalne lige. Četiri najbolje momčadi Lige 13. i 14. travnja treći put za redom borit će se na bazenu u Gružu za titulu najboljeg.

Mreža se u prvoj četvrtini zatresla tek 52 sekunde do kraja. Xavi Garcia bio je precizan, dok se Vincenzo Renzuto pobrinuo za to da Jug CO na prvi odmor otiđe s 2 gola prednosti. U drugoj smo vidjeli po 2 pogotka s obje strane. Kristijan Čulina i Luka Lozina bili su precizni kod Juga CO. Treću četvrtinu ponovno je otvorio Garcia dok ju je sa zvukom sirene zatvorio igrač Budve Vujošević za 9:5. Posljednjih osam minuta igre na vratima Juga CO proveo je Ivan Jurišić.

S 3 postignuta pogotka Xavi Garcia bio je najefikasniji u Jugovim redovima, Luka Lončar, Vincenzo Renzuto, Hrvoje Benić i Luka Lozina postigli su po 2 dok su Kristijan Čulina i Luka Stahor postigli po 1.

Nakon 3 uzastopna kola Regionalne lige, slijedi dvoboj u najelitnijem klupskom natjecanju. U srijedu u Gruž, u sklopu 10. kola LEN Lige prvaka, dolazi talijanska Brescia.

Objavljeno u Sport

"Dubrovačka publika ispočetka je vrlo kritična, razgledava situaciju, ispipava teren, a poslije kad se opusti pretvara se u temperamentnu, skoro južnjačku publiku, ali mi se s time znamo nositi", rekao je za Nportal frontmen Hladnog piva Mile Kekin prilikom otvorenja izložbe u Gradskoj knjižnici. Naime, u godini u kojoj Hladno pivo slavi tri desetljeća na sceni Dubrovčani su imali priliku razgledati plakate, fotografije te raznovrsne predmete vezane za ovaj rock bend iz privatne zbirke autora izložbe "Život uz Hladno pivo" Vedrana Levija.

Svog prvog koncerta u Dubrovniku Kekin se detaljno ne sjeća, što ni ne čudi s obzirom na broj koncerata koje su tijekom tolikih godina na sceni održali. "Mislim da nam je prvi koncert bio u Lazaretima i to 2001., ali nisam siguran. Ne sjećam se više detalja, toliko smo puta svirali ne samo u Dubrovniku, nego i svugdje tako da se teško prisjetiti nakon 30 godina na sceni". O hrvatskoj estradi misli pak sve najgore. "Bježim od nje, ali me uvijek iznova upija i vraća u svoje krilo. To je jedan konstantan vruće - hladni odnos". Kekin je za Nportal prokomentirao i nedavnu situaciju oko snimanja nagih fotografija u Crkvi sv. Ignacija koja je duboko "prodrmala" kako dubrovačku tako i hrvatsku javnost.

"Nisam dovoljno pratio taj slučaj, ali gledam na to više kao na neki sočni detalj. Vjerujem da se i pravi vjernici neće oko toga previše uzbuđivati, da je to nešto što ispunjava te prazne stranice u medijima koje treba ispuniti karticama teksta. Nadam se da nećemo dobiti svoju verziju onih Ruskinja koje je Putin osudio na dvije godine zatvora za umjetnički performans. Tako da nisam previše time glavu razbijao", zaključio je Kekin za Nportal.

 

Leona Rašica

Objavljeno u Kultura

Učenici Osnovne škole Mokošica i Gimnazije Dubrovnik pobjednici su na 22. Gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Dubrovniku. Natjecanje je održano u dvije kategorije: pomladak i mladež. Na natjecanju je sudjelovalo četrnaest ekipa iz osnovnih škola i osam ekipa iz srednjih škola.

Crveni križ čestita na sudjelovanju učenicima osnovnih škola i njihovim mentorima i to: OŠ Antuna Masle – Orašac, mentor: Dejan Zerdum; OŠ Cavtat, mentorica: Marija Šeput; OŠ Gruda, mentorica: Ana Veselić; OŠ Kuna, mentorica: Irena Lukač; OŠ Lapad, mentorica: Nancy Obradović; OŠ Marina Držića, mentorica: Franica Barač; OŠ Mljet, mentorica: Sanja Lazo; OŠ Mokošica, mentorica: Dragana Grujović; OŠ Primorje, mentorica: Katica Matin; OŠ Slano, mentor: Petar Brašić; OŠ Ston, mentorica: Marela Jurači i OŠ Trpanj, mentorica: Anđela Miljak.

Crveni križ Dubrovnik čestitke je uputio i učenicima srednjih škola i njihovim mentorima i to: Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića, mentorica: Bojana Hrstić; Gimnazija Dubrovnik, mentorica: Maja Sambrailo Ivanković; Obrtnička škola Dubrovnik, mentorica: Maja Sambrailo Ivanković; Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik, mentorica: Dalija Milić Kralj; Privatna gimnazija Dubrovnik, mentorice: Marija Juras i Maris Guca i Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik mentorica: Marina Kljunak Čuikin.

Uspješnosti provedbe natjecanja doprinijeli su volonteri - manekeni iz OŠ Mokošica i članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik.

Pobjedničke ekipe iz Osnovne škole Mokošica i iz Gimnazije Dubrovnik idu dalje na 22. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati na otoku Korčuli 14. travnja 2018. godine.

Evo i poretka ekipa:

U kategoriji podmladak – osnovne škole:

1. Mokošica

2. Ston

3. Primorje

.... Cavtat, Lapad, Kuna, Antuna Masle, Slano, Gruda, Trpanj, Marin Držić i Mljet

U kategoriji mladi - srednje škole:

1. Gimnazija Dubrovnik

2. Biskupijska klasična Gimnazija Ruđera Boškovića

3. Privatna gimnazija

....Obrtnička; Umjetnička škola Luka Sorkočević i Pomorsko-tehnička

Objavljeno u Dubrovnik

Porasle su temperature, skida se teška zimska odjeća, a ispod oskudnijih komada kod dobre većine populacije mladih izviruju "znatiželjni" ukrasi na koži. O tattoo trendovima i kako prepoznati dobar tattoo studio porazgovarali smo s Davorom Kordom - dubrovačkim tattoo majstorom.

Imaš svoj studio, već tri godine si u ovoj profesiji, sjećaš li se svoje prve tetovaže?

Naravno, prvu tetovažu sam napravio prije nešto više od četiri godine. Bilo je to sunce, crno i jednostavnije, na prijatelju s faksa. Još uvijek smo prijatelji, mora da dobro je prošlo.

Tvoj prvi savjet nekome tko se razmišlja tetovirati?

Treba dobro razmisliti o motivu, pogotovo ako je posrijedi prva tetovaža. Odabrati stil koji im se sviđa i prema tome pravi studio. Npr. ako rade samo tradicionalne tetovaže, tamo nećeš otići izraditi realistični portret djeda ili brata. Moraju paziti i na budžet. Tetoviranje je luksuz, stoga i košta. Jedan dio ovisi o majstoru, a drugi dio je održavanje tetovaže koji je jednako važan, ono ovisi samo o ljudima.

Mnogi upozoravaju kako se nije pametno tetovirati ljeti, koliko je istine u tome?

Ne smije se ići u more neko vrijeme, bar dva tjedna, kao ni izlagati suncu barem mjesec dana. Održavanje se razlikuje ljeti i zimi. Najbolje vrijeme za tetovažu je na jesen ili u proljeće kad sunce nije toliko jako i ne nosi se deset slojeva odjeće na sebi.

IMG 20170928 225404 234

Kako razlikovati dobar od lošeg tattoo studija?

To nije baš lako, pogotovo u današnje vrijeme Facebooka i Instagrama gdje postoje lažne recenzije i slike. Možeš naletjeti na stranicu s 20 000 followera, vrhunskim slikama i odličnim komentarima, a na kraju završiti kod nekog u kuhinji. Treba pregledati više društvenih mreža, najbitnije je istražiti majstore. Preniska cijena odmah je razlog za sumnju. Ima mnogo loših tattoo studija, ali oni se često i zatvaraju pa opstaju samo oni bolji. Inače uvijek pomognem ljudima koji se žele tetovirati u drugom gradu ili državi oko odabira pravog salona.

Kako bi okarakterizirao svoj stil kao tattoo majstora?

Stil kojeg preferiram je realizam. Jako je težak stil, ali se svake godine vidi napredak što me veseli. Želim raditi više portreta, a to je najteži dio. Postoje još neki stilovi u kojima uživam npr. tradicionalne tetovaže u malo modernijem obliku.

Jesi li ikad odbio tetovirati nekog?

Ne tetoviram mlađe od 18 godina, pijane i pod utjecajem droga. Ponekad čak odbijem ljude za koje procijenim da se žele tetovirati samo kako bi bili cool. Zapravo ne znaju što žele i razmišljaju - moram se tetovirati jer se Rihanna tetovirala ili su vidjeli na Instagramu da im je to uradio prijatelj. Nakon nekog vremena uglavnom požale.

20170923 171740

Prepravljaš tetovaže, možeš li prepoznati iz kojeg razdoblja je neka tetovaža?

Prepravljam tetovaže dosta često. One stare, imena bivših partnera, one koje su izblijedile ili, kako da ih nazovem, pijane tetovaže. Većinom mogu prepoznati koliko je neka tetovaža stara, ali nekad se i iznenadim. Tetovaže od prije 15 godina mogu izgledati kao da su napravljene prije godinu dana. Ovisi o tipu kože, održavanju, izlaganju suncu i naravno o tattoo majstoru.

Često tetoviraš i turiste?

Ljeti mi dolazi više turista nego domaćih. Ima i turista s jako dosadnim trendovskim tetovažama, ali u principu imaju više inspiracije i zanimljiviji su od domaćih. Tu su naravno i kolekcionari, ljudi koji nose tetovaže kao suvenir, dosta ih je s hrvatskom ili dubrovačkom tematikom.

Jesi li ikad tetovirao samog sebe?

Moja druga tetovaža u životu je bila na meni. Nemam baš puno tetovaža. Ljudi se često čude što kao tattoo majstor nisam cijeli istetoviran. Volim se tetovirati i usput učiti. Uostalom, ako se cijeli istetoviram do 30. godine, što ću raditi ostatak života.

IMG 20180126 110355 708

Zanat brusiš i na mnogim inozemnim seminarima.

Nedavno sam bio na seminaru u Veneciji kod talijanskog majstora Silvana Fiata, koji je, po meni, jedan od najboljih u svijetu već neko vrijeme. Inače volim putovati i raditi u drugim salonima, gdje uvijek od nekog majstora mogu pokupiti neku "caku". Također, tetoviram se samo kod jako dobrih majstora i gledajući učim.

Navedi nam bar jedan razlog zašto se NE tetovirati?

Tetovaže ostaju za cijeli život. Takve odluke je bolje ne donositi naglo, nego promisliti. Tek kad budeš sto posto siguran treba popričati s tattoo majstorom o ideji. Osobno ne tetoviram ljude koji se premišljaju.

 

Petra Japunčić

Objavljeno u Lifestyle

Povjerenica za informiranje potvrdila je činjenicu na koju su upozoravali hrvatski taksisti – Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije poštovalo zakonsku proceduru i nije objavilo traženo izvješće o savjetovanju s javnošću. Pritom se navodi da je rok za dostavu istog bio 30. siječnja 2018. godine. U svojoj predstavci povjerenica za informiranje navodi:

„Po izvršenom uvidu u stranicu e-savjetovanja, utvrđeno je da je predmetno savjetovanje trajalo od 1.12.2017. do 31.12.2017. godine, te je objavljeno da je očekivana objava izvješća 30. siječnja 2018. godine, međutim izvješće nije objavljeno.

Zakon u članku 11. stavku 4. propisuje da je po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga tijelo javne vlasti dužno izraditi i objaviti na središnjem državnom internetskom portalu za savjetovanje s javnošću odnosno internetskoj stranici izvješće o savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.“

Imajući u obzir da je u najnovijoj verziji Zakona o cestovnom prijevozu jasno navedeno i obrazloženo da bi se Zakon trebao uputiti u hitnu proceduru, ovo predstavlja očito pogodovanje Uberu, smatra predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić.

„Zanima me kako ovo mišljenje povjerenice za informiranje komentiraju ministar Oleg Butković i njegovi suradnici, koji čvrsto stoje iza stava da je sve odrađeno prema propisima? Zašto nisu uvažili i dali povratno mišljenje na više od 5000 komentara zainteresirane javnosti? Ministre, zašto ne zaštitite 2500 hrvatskih obrtnika koji godinama zakonito rade i plaćaju doprinose ovoj državi?“, poručio je Miletić.

Zaključno, povjerenica za informiranje navodi da se izvješće mora dostaviti u narednih 15 dana:

„Temeljem navedenog, potrebno je poduzeti sljedeće:

- dostaviti izvješće o navodima iz predstavke te o razlozima neobjavljivanja izvješća u predviđenom roku te

- objaviti traženo izvješće;

O poduzetom, potrebno je dostaviti izvješće s dokazima o postupanju u roku od 15 dana od dana zaprimanja ovog akta“, stoji u službenom dopisu povjerenice za informiranje.

Objavljeno u Dubrovnik

Iz Hrvatske udruge korisnika parkirališnih usluga uputili su javni poziv građanima da im se jave s ciljem podupiranja u daljnjim postupcima, a vezano za, kako navode, nezakonita postupanja Sanitata koja su građanima izazvala financijske poteškoće. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Nažalost, moramo se boriti s onima koji bi trebali biti naš servis i raditi za našu dobrobit. U dubrovačkim medijima jučer je objavljeno priopćenje Sanitata Dubrovnik d.o.o. u kojem su, potaknuti najnovijim medijskim natpisima od strane liste Srđ je Grad o nezakonitom postupanju Sanitata d.o.o., odnosno naplati po Odluci o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.), a koja je ukinuta Odlukom Visokog Upravnog suda RH posl.br: Usoz-125/2012-6 od 30. svibnja 2014., potvrdili da je „aktualna uprava samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.)”.

Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga, jedina takva udruga u Republici Hrvatskoj, smatra da je ovom izjavom jedan od ciljeva naše Udruge postignut jer se time stopiraju nezakonite ovrhe. Usprkos apelima u posljednjih 6 mjeseci, tek nakon izlaska u medije Sanitat Dubrovnik d.o.o. je morao popustiti. Na ovome se nećemo zaustaviti, sve nezakonitosti koje su kao posljedice imale financijske i druge teškoće građanima se moraju ispraviti, do Odluke koja je ukinuta, ali i nakon.

Premda Sanitat Dubrovnik d.o.o. tvrdi da su stopirani postupci nezakonitih ovrha, mi iz Udruge imamo saznanja da Sanitat i nakon nove Odluke Gradskog vijeća posluje suprotno naputcima istog u vezi naplate parkiranja i službe „PAUK“. O tome ćemo tražiti očitovanja odgovornih i nadležnih“, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge korisnika parkirališnih usluga.

Objavljeno u Dubrovnik

U noći sa subote na nedjelju, 10./11. ožujka prometna policija će na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Objavljeno u Dubrovnik

Novi roman za djecu autorice Jelice Gjenero „Moja mama šopingholičarka“, koji je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica, predstavljen je dubrovačkoj publici u petak, 9. ožujka, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autoricu o knjizi su govorile i Marina Kljunak Čuikin, Lukrecija Ujdrur Pavlović te Renata Zlatković.

„Ovaj roman poziva nas k sebi. Knjiga je to koja se čita u jednom dahu, a iznenadi nas poetskim draguljima spisateljice, pjesnikinje. Stranicama knjige plovimo prepušteni toku priče u iščekivanju zanimljivih događaja. (...) Ovaj roman snažan je dokument jednog vremena, jedne sudbine i položaja žene“ napomenula je Ujdur Pavlović.

Zlatković je istaknula kako je ova knjiga podsjetila na jedan drugi roman za djecu, a riječ je o djelu britanske spisateljice Ann Fine „Moja mama pankerica“ i to ne samo zbog naslova. U oba djela riječ je o neobičnom odnosu majke i kćeri koja je zapravo roditelj u obitelj. U svom 12. godišnjem spisateljskom radu Jelica Gjenero objavila je 20-ak priča koje su gotove sve pretočene u slikovnice te romane „Koraljna ogrlica“ i „Moja mama šopingholičarka“. U oba njezina romana ne obraća se samo djeci, nego što je još važnije, uvijek uspijeva naći put do čitatelja i prenijeti poruku neovisno o njegovoj kronološkoj dobi i životnom iskustvu objasnila je Zlatković.

„Uživajući u ljepotama svijeta, ne smijemo zaboraviti da je prava istinska sreća u nama samima. Autoričin roman zapravo je priča o nadi, ljubavi, prijateljstvu, snovima od kojih ne smijemo odustati, koji se pobjedonosno penju na tron i sasvim se zasluženo uslijed svih nedaća u romanu nižu kao biseri u ogrlici života“ zapisala je Ujdur Pavlović u predgovoru knjige.

Autorica je istaknula kako je na početku imala dva naslova „Moja mama šopingholičarka“ i „Sreću čine male stvari“, a prvi je pobijedio. Upravo je misao kako sreću čine male stvari protkana kroz cijelo djelo. „Sreću treba pronalaziti u svakodnevnom životu, u svakodnevnim malim stvarima koje nas okružuju, a koje nekada ne primjećujemo“ zaključila je Gjenero.

Promocija je bila popraćena glazbom, glumom i interpretacijom ulomaka iz romana u izvedbi učenika OŠ Lapad i OŠ Župa Dubrovačka. Nastupili su: Matea Bogdanović, Matea Daničić, Rina Gugić, Lucija Kaštelan, Marija Kristić, Ana Maškarić, Katarina Mrvalj, Mia Radinković, Anđela Savić, Nikolina Šilje, Ivana Šošić, Nikola Oblizalo i Nora Ujdur.

Objavljeno u Kultura
Subota, 10 Ožujak 2018 10:13

DUBROVNIK NEKAD Lijepa 'Vala od Lapada'

Još daleke 1908. Dubrovčani su pozivali poduzetnike da ožive lijepu „Valu od Lapada“. Kako su već tada mnogi turisti i građani šetali uvalom, koja ih je privlačila posebnom ljepotom, ukazivalo se na to kako se ti posjetitelji ovog dijela grada nemaju gdje okrijepiti niti zabaviti. Postojala je gostionica i kuglana, ali svojim uslugama nisu bile odgovarajuće za Dubrovnik, a ni dostatne za broj ljudi koji je posjećivao uvalu. Isticala se potreba da se otvori još jedna gostiona s dobrom hranom, 4-5 kuglana i tenis igralište. Uz kupalište, tada bi uvala bila puno privlačnija dubrovačkom puku i stranim posjetiteljima, smatrali su Dubrovčani. U jednim lokalnim novinama pisalo je kako bi „sadržaji trebali privući mnoštvo domaćeg i stranog svijeta, a za stvaranje tih potrebnih sadržaja trebao bi se zainteresirati naš čovjek, prije nego kakav tuđin to učini.“

Ivana Žuvela Kalina

Objavljeno u Lifestyle
Stranica 1 od 2

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik