nportal crop
nportal crop
Nportal - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 17 Ožujak 2018

Sutra će se u Metkoviću u 15 sati u Gradskom kulturnom središtu održati edukativo - zabavni program Srce za Neretvu u organizaciji Udruge 'Veliko srce malom srcu'.

"Na poziv dr. Marije Sršen odazvali smo se rado humanitarnom programu koji je bio održan u Dubrovniku u veljači. Iznenadio nas je poziv iz Metkovića jer se mamama iz udruge svidio naš program i u znak zahvalnosti pozvali su nas da sudjelujemo i u ovoj manifestaciji. Plesače to iznimno veseli jer se njihov trud nagrađuje, vole putovati, a istovremeno i druženje s prijateljima iz Plesnog studija Step n jazz i Umjetničke škole Luke Sorkočevića", rekla je voditeljica Plesnog studija Lazareti, Zrinka Japunčić.

U edukativnom dijelu programa sudjeluju dr. sc. Vlado Krmek, spec. pedijatrije, dr. Dražen Belina, spec. dj. kardiokirurgije i dr. Marija Sršen Krstulović, kardiolog. Ulaz je besplatan.

Objavljeno u Metković

Zadnjeg dana događanja zrakoplovne tematike "AERONAUT 2", u organizaciji Aerokluba Nimbus i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, a uz sponzorstvo Zračne luke Dubrovnik, prisustvovalo je više od 70 učenika osnovnih škola, te brojni roditelji. U uvodnoj radionici Zrakoplovnog modelarstva pod vodstvom Maria Raguža (voditelja maketarske sekcije pri AK Nimbus) prikazani su alati, komponente i koraci izrade maketa aviona, te izrade natjecateljskih klizača.
Uslijedilo je probno bacanje klizača, te priprema za nagradno natjecanje. Izrađivali su se papirni avioni, te su djeca zajedno s roditeljima prionula izradi i otkirivanju različitih modela, isprobavajući u adekvatnom prostoru Zračne luke trenutne letačke osobine netom izrađenih aviona.
Komisija u sastavu Robert Fox, Krešimir Plazibat (voditelj padobranske sekcije AK Nimbus) i član sekcije Antun Vlahović, pozorno su upisivali čak 60 natjecatelja i njihove rezultate. Tajnik kluba, Toni Pralas i izbornik Hrvatske padobranske reprezentacije Goran Ratkajec, mjerili su domete.
Po završetku prvog kruga, prvog ovakvog natjecanja na Zračnoj luci Dubrovnik, učenica Ana Schmuch dobila je učenika Marina Baule u pripetavanju za treće mjesto s ukupno 9.10 metara dometa. Drugu nagradu osvojio je učenik Peri Jarbulić uz velike ovacije svih prisutnih i 9.50 metara dometa. Uvjerljivo najbolja bila je učenica Nina Markoni s apsolutnim rekordom od 13.5 metara.
Uz veselje i čestitanje, učenike je preuzeo Antun Burđlez i poveo ih kroz novu zgradu terminala, te je uslijedila i procedura prolaska kroz sigurnosnu kontrolu, do autobusa. Uslijedila je vožnja stajankom aerodroma i priča o važnim komponentama same piste. Iznenađenje učenicima priredili su vatrogasci ZLD, koji su aktivirajući poseban vatrogasni top s pjenom dozvoili prolazak autobusa ispod istog. Vriske i smijeha nije nedostajalo kao i slikavanja mobitelima.
Povratkom na aerodrom, učenike je preuzeo i kontrolor zračne plovidbe Eugen Miljan, te ih je poveo na toranj HKZP. Brojna pitanja učenika potvrila su atraktivnost struke koju im je Miljan prezentirao, kao i naglasak na potrebu za radnim kadrom s našeg područja. Svi prisutni su potvrdili da bi bili kontolori, uz napomenu Miljana da matematika, fizika, engleski jezik i ljubav prema zrakoplovstvu budu njihov novi cilj.

Objavljeno u Županija

Izmjerena vrijednost mutnoće na izvorištu Palata i dalje je povišena. Kako voda još uvijek nije za piće Vodovod Dubrovnik i JVP Dubrovački vatrogasci organizirali su za 18. ožujka opskrbu pitkom vodom putem cisterne prema slijedećem rasporedu:

08.00 do 09.00 sati VRBICA
09.00 do 10.00 sati ŠTIKOVICA
10.00 do 11.00 sati ZATON MALI (Kod Doma kulture)
11.00 do 12.00 sati ZATON VELIKI (riva)
12.00 do 13.00 sati TRSTENO
13.00 do 14.00 sati BRSEČINE
14.00 do 15.00 sati GROMAČA
15.00 do 16.00 sati KLIŠEVO
16.00 do 17.00 sati LJUBAČ
17.00 do 18.00 sati ORAŠAC (DVD Orašac)

Objavljeno u Županija

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je jutros Orebić i obišao novoizgrađenu zgradu i športsku dvoranu Osnovne škole Orebić, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić.
U svom govoru predsjednik Vlade Plenković izrazio je uvjerenje kako će nova škola pridonijeti ostanku mladih u tom kraju jer će omogućiti razvoj, obrazovanje, bavljenje sportom i kulturom.

Pritom je naglasio da je izgradnja škole u Orebiću sufinancirana sredstvima dvaju europskih fondova – dijelom uobičajenih europskih sredstava, a dijelom europskih sredstava Razvojne banke Vijeća Europe za društvenu infrastrukturu.

Predsjednik Vlade pozdravio je zato napore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU naglasivši da socijalna infrastruktura dobiva veliki interes diljem Hrvatske te da je prijavljen veliki broj novih projekata. Stoga očekuje da će se po istom modelu uskoro financirati obnova i izgradnja još 74 škole koje posjeduju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i ostalu potrebnu dokumentaciju.

Poručivši da je obrazovanje budućnost naše zemlje i novih radnih mjesta, premijer Plenković naglasio je da je ključno nastaviti ulaganja u kvalitetu obrazovanja.

Predsjednik Vlade se osvrnuo i na izgradnju Pelješkog mosta kazavši kako vjeruje da će Državna komisija za javne nabave riješiti pitanja žalbi koja se odnose na natječaj za izgradnju mosta.

''Nakon toga i nakon dobivenih 357 milijuna eura bespovratnih financijskih sredstava od EU i suglasnosti Europske komisije koja je shvatila da izgradnja mosta nema upliva u pitanje razgraničenja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine i da se nedvojbeno gradi na hrvatskom teritoriju s te strane nastavljamo s projektom i vjerujem da ćemo ga sukladno planu realizirati ako ne do kraja mandata ove Vlade, sigurno na početku idućeg mandata Hrvatskog sabora i Vlade'', rekao je Plenković.

Naglasio je da će se time riješiti pitanje od strateške važnosti za Pelješac i za cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju što će osigurati bolju i kvalitetniju povezanost juga Hrvatske s ostatkom zemlje.

Dodao je da je za Orebić posebno važno i rješavanje pitanja trajektne luke te da je o tom projektu razgovarao sa županom i drugim predstavnicima.

,,O tome se razgovaralo i u Hrvatskim cestama i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture jer izgradnja nove trajektne luke omogućuje kvalitetniji, održiviji i ugodniji boravak i stanovnicima i gostima'', zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Objavljeno u Županija

Ivan Matković bavi se ekstremnom vožnjom enduro motocikla, a po struci je motomehaničar.Od malih nogu pokazivao je ljubav prema motorima i vožnji općenito, pa je tako već s trinaest godina počeo voziti manje motore kao što su Tomos i slično. Tada u planu nije imao off road, više su mu napeti bili cestovni motori. Nakon oporavka od prometne nesreće iz 2012. probudila se znatiželja za ovaj sport jer mu je cesta postala neprivlačna. Tada je s prijateljem počeo voziti i rodila se ljubav.

Trenutno ih je četvero - Maro Žitković, Luka Buturac, ponekad im se pridruže Igor Bajac i Darko Palunčić, a uskoro planiraju osnovati i vlastitu udrugu 'Extreme enduro'.
Ivan trenutno vozi Ktm Exc 250 TPI iz 2018 godine. Cijena jednog takvog motora iznosi desetak tisuća eura, a sama oprema koja uključuje kacigu, dres, čizme i štitnike zna se popeti i do deset tisuća kuna: "Srećom sam održavam motor, servisi i intervali su jako skupi. Svako petnaest radnih sati se mijenja ulje što je otprilike nakon tri vožnje, a gume traju oko mjesec dana. Ponekad zna biti i štete jer se u prosjeku padne jednom u vožnji.", kaže dvadesetpetogodišnjak.

26168898 10212657178836818 4480215760799530267 n

Priča kako je ova vrsta rekreacije popularna skoro pa svugdje osim u Dubrovniku. Istra, Lika i Slavonija posebno su 'zaražene'. Motoristi se razvrstavaju u tri klase: veterani, extreme i hobby u koju spadaju i Dubrovčani: "Natjecanja ima dosta. Prošle smo godine sudjelovali u šest, sedam utrka. Krenuli smo na iste zbog različitosti terena, jer kod nas prevladava kamen, a gore ima dosta zemljanih površina. Utrke su dosta zahtjevne, po klasi bude oko stotinjak prijavljenih, a u vremenu ih završi petnaestak.

Jako je fizički zahtjevno, pa tako ljudi znaju dehidrirati, jer se vozi nekih 60 kilometara. Naše motore najčešće na utrke vozimo na prikolicama kako bi bili pripremljeni."
Izvode i razne akrobacije: "Uvijek učimo, pokušavamo nešto novo, zaista radimo svašta. Za akrobacije je dosta bitna tehnika koja se kroz godine razvija i naravno kondicija. Susrećemo se s raznim preprekama kroz šume, prirodu, umjetne staze. Napravili smo i vlastiti poligon poviše Trstenog", objašnjava Matković.

29103463 342056702949601 1215182956847431680 n

Ispričao je kako je najvažnija volja, trening i radni sati: "Treba imati i talenta, ali ni to nije presudno, koliko si uporan toliko ti se i vrati. Zapravo se na motoru najmanje sjedi dok se on vozi, zato je najvažnija kondicija. To je kao da jašeš planinsku kozu", kroz smijeh će Ivan koji najčešće trenira vikendom, a za jedan trening izdvoji od dva do četiri sata. Kad nisu na umjetnom poligonu, voze se po Srđu, Dubrovačkom primorju, Pelješcu i ostalim prostranim površinama.

Majka mu je ispočetka bila bojažljiva, kao i ostali koji su gledali na to po strani. Nakon nekog vremena shvatila je da ne može ništa promijeniti i počela je podržavati sina. Bodri ga na svakoj utrci i redovito prati njegove uspjehe.

Petra Japunčić

Objavljeno u Sport

Iako smo već debelo zašli u treći mjesec, a kalendarski sljedeći tjedan ulazimo i u proljeće, zima će nam još jednom pokazati zube. Danas tako u većini zemlje neumorno pada kiša dok se temperature kreću značajno iznad nule. U većini zemlje temperatura se kreće oko deset stupnjeva, a slično će biti i u popodnevnim satima.

U gorju se očekuje da bi se kiša u poslijepodnevnim satima mogla pretvoriti u snijeg, uglavnom u predjelima iznad 900 metara, piše HRT. Snježna granica s jačim će se zahladnjenjem poslijepodne brzo spuštati. Budući da će se snijeg u početku topiti, past će većinom između 5 i 20 cm.

U nedjelju će na Jadranu ipak kiše biti manje, posebice na sjeveru, a bit će i duljih sunčanih razdoblja. Početak tjedna bit će i dalje promjenljiv, pri čemu će oborine biti češće u ponedjeljak kada na sjevernome dijelu može biti i susnježice i snijega uz jaku, ponegdje i olujnu buru. Temperatura u znatnijem padu, najprije na sjeveru, a zatim u utorak i u Dalmaciji. Za sutra se čak očekuje paljenje crvenog alarma na Kvarneru zbog jakih udara bure.

U unutrašnjosti od nedjelje pravo zimsko vrijeme. Povremeno će biti snijega, posebice u noći s nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak. Dojam hladnoće pojačavat će i povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Iako se radi o izračunu numeričkog modela ALADIN, pa je kao takvu treba uzeti s rezervom, DHMZ-ova trodnevna prognoza predviđa da bi u mnogim gradovima mogao padati snijeg te da će se temperature kretati oko nule što je za desetak stupnjeva manje nego danas.

Izvor: index.hr

Objavljeno u Županija

Hrvatska turistička ponuda i ove se godine predstavlja na najvećem turističkom sajmu za široku publiku u Francuskoj „Salon mondial du tourisme", koji se održava od 15. do 18. ožujka u Parizu. Sajam svake godine posjeti više od 100.000 posjetitelja, a turističke novitete predstavlja 500-ak turističkih destinacija Europe i svijeta.
Na sajmu, osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, svoju ponudu predstavljaju i turističke zajednice Grada Zagreba, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Hrvatski je štand prvog dana sajma posjetio i hrvatski veleposlanik u Francuskoj Nj.E. Filip Vučak sa suradnicima.
- Francuska za Hrvatsku predstavlja vrlo potentno tržište s kojeg posljednjih godina ostvarujemo odlične rezultate turističkog prometa. Zajedno s ključnim partnerima puno radimo na povećanju aviolinija koje predstavljaju jedan od ključnih preduvjeta daljnjeg rasta i zadržavanja pozitivnih trendova.
Izuzetno nas vesele podaci Udruženja francuskih turoperatora (SETO) prema kojima je potražnja za paket aranžmanima za Hrvatsku u stalnom porastu, dok je prodaja i rezervacija ljetnih paket aranžmana za Hrvatsku u porastu od čak 45%", izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.
Međunarodni turistički sajam u Parizu posljednjih je godina udružen sa sajmom „Destination Nature" koji je posvećen aktivnom turizmu. Tako posjetitelji za cijenu jedne ulaznice imaju priliku posjetiti dva sajma zbog čega je interes za navedene sajmove u stalnom porastu, što je vidljivo i po iznimno velikoj posjećenosti hrvatskog štanda tijekom prvog dana sajma.
Da su dolasci s francuskog emitivnog tržišta u stalnom porastu potvrđuje i Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.
- U 2017. godini u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijun noćenja što predstavlja porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu.
Posebno vesele i ostvarena povećanja u razdobljima pred i posezone u regijama u kojima dosad Francuzi nisu bili prisutni u velikom broju čime su zasigurno pridonijele i brojne promotivne aktivnosti u regijama iz kojih se uvode izravne zračne linije za Hrvatsku - istaknula je Mihalić Đurica.
Dodajemo kako se hrvatska turistička promocija na francuskom tržištu nastavlja idućeg tjedna nastupom na sajmu aktivnog turizma u Lyonu, a nakon čega slijedi i predstavljanje hrvatske turističke i maritimne baštine na manifestaciji „Escale à Sète", koja se održava na jugu Francuske u gradu Sète.
Hrvatska će, uz Italiju, biti jedna od počasnih zemalja ovogodišnjeg izdanja manifestacije koja godišnje privlači oko 300.000 posjetitelja, koji imaju priliku razgledavati više od 130 brodova. Tako je u sklopu hrvatskog predstavljanja organiziran dolazak nekoliko hrvatskih tradicionalnih brodova, kao što su Kvarnerski guc, Lošinjska regatna pasara, Condura Croatica, Komiška sandula, Neretvanska lađa i trupica.

Objavljeno u Županija

Jutros je u uredu Općine Ston održan stručni skup "Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja" na kojem su govorili predsjednica nacionalnog Povjerenstva za djelatnost dentalne medicine pri Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske Anka Jurišić Kvesić, te državni tajnik za zdravstvo primarius Željko Plazonić.

Sam skup organizirala je predsjednica Radne skupine za odnose s javnim ustanovama pri Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske, Ana Bekić: "Treba se ukazati na veliki zdravstveni problem, a to je zubni karijes koji je najraširenija bolest današnjice, kao i najzaraznija. Nužno je naglasiti da usprkos velikim financijskim poteškoćama koje naše zdravstvo ima naši pacijenti još uvijek dobivaju dobru dentalnu zaštitu kroz sve dobne skupine, a djeca do osamnaeste godine života imaju besplatne preglede i dentalne usluge", rekla je doktorica.

Naglasili su kako je najvažnija prevencija i kvalitetna edukacija o pravilnoj oralnoj higijeni. Državni tajnik za javno zdravstvo izrazio je svoje zadovoljstvo povodom sudjelovanja na skupu: "Moram reći da nam je ta aktivnost unutar preventivne mjere jedna od najboljih koje organiziramo, na kojoj rade veliki entuzijasti."

O tome je li Hrvatska razvijenija od susjednih zemalja po pitanju oralne higijene i zdravstva nije imao potvrdan odgovor: "Nažalost još uvijek ne, ali tu možemo puno toga učiniti i to nam je jedan od prioriteta. Ja vjerujem da ćemo uz ovakve ljude i njihov intenzivni rad te indekse karijesa itd. značajno poboljšati. Ono što je jako bitno u popularizaciji takvih aktivnosti putem medijske prezentacije je razvijati kulturu naših građana prema potrebi za očuvanje oralnog zdravlja jer to nije samo očuvanje oralne šupljine, to je zdravlje cijelog organizma u svim njegovim segmentima."

Predavanje je održano povodom obilježavanja Mjeseca oralnog zdravlja.

Objavljeno u Županija

Veselo je jutros bilo u Malom Stonu gdje je odrzan je već tradicionalni Dan malostonske kamenice. U ovom morskom specijalitetu uživala je mnogobrojna domaća čeljad i njihovi posjetitelji, a među dobro raspoloženim mnoštvom naš objektiv uhvatio je i hrvatskog premijera, inače dubrovačkog zeta, Andreja Plenkovića. Predsjednik Vlade ovom prilikom sastao se s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, četiriju općina iz Malostonskog zaljeva, Sveučilišta u Dubrovniku, udruge FLAG Južni Jadran i školjkara. Teme razgovora bila su pitanja iz područja uzgoja školjaka, ribarstva i marikulture.

Obraćajući se okupljenim novinarima nakon sastanka, predsjednik Vlade je kazao da je sastanak sa školjkarima i ribarima, koji su izvijestili o tome kako ide proizvodnja kamenica i dagnji, bio jako kvalitetan i koristan.
 
Predsjednik Vlade Plenković je naglasio da je njihov ukupan doprinos ugostiteljstvu i potrošnji ovoga kvalitetnoga proizvoda jako dobar.
 
''Preko 60 posto hrvatske proizvodnje je upravo ovdje u Stonu i hrvatska Vlada i Ministarstvo stvaraju odgovarajući okvir, i zakonski i konkretnim potporama, da bi njihove aktivnosti bile što uspješnije i što korisnije, osobito u vrijeme turističke sezone'', rekao je Plenković dodavši kako mu je drago da ovaj događaj privlači toliki broj ljudi u Mali Ston.
 
Novinari su predsjednika Vlade upitali o prijedlogu Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije da se održi unutarstranački referendum o Istanbulskoj konvenciji, na što je predsjednik Vlade odgovorio da za takvim referendumom nema nikakve potrebe.
 
Ponovio je kako je smisao ove Konvencije Vijeća Europe zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji.
 
''Nema nikakvoga učinka te Konvencije, jednom kada bude potvrđena, u smislu da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, u smislu da se priznaju istospolni brakovi, u smislu da u našem obrazovnom sustavu morate imati, primjerice, u nastavnim programima homoseksualni sadržaj. To su sve netočnosti, nema nikakve pravne obveze koju bi Hrvatska u vezi toga preuzimala.''
 
Dodao je i da je potpuno nepotreban strah od nadzornoga tijela Konvencije, koji se zove GREVIO, naglasivši pritom da veliki broj ključnih konvencija u konvencijskom sustavu Vijeća Europe ima nadzorna tijela.
 
''U krajnjoj liniji, Europski sud za ljudska prava je sud, ali je također nadzor provedbe konvencija o borbi protiv korupcije, torture, nehumanog i ponižavajućeg ponašanja. Dakle, Hrvatska je stranka tih konvencija i nitko se ne uzrujava'', rekao je Plenković.
 
''Što se tiče samoga pojma roda ili rodnoga identiteta, on postoji u našem zakonodavstvu već desetak godina i ne vidim što bi to dodatno mogla isproblematizirati jedna konvencija čija je svrha duboko kršćanska'', istaknuo je predsjednik Vlade.
 
Odgovarajući na novinarsko pitanje o liječenju djece koja boluju od spinalne mišićne atrofije, predsjednik Vlade je kazao da je sastanak u Davosu s čelnim čovjekom tvrtke Hoffman-La Roche omogućio da se Hrvatsku uvrsti u fazu kliničkoga ispitivanja lijeka koji ta farmaceutska kompanija radi, gdje će biti omogućeno besplatno korištenje lijeka za 23 pacijenata.
 
Podsjetio je da je na sjednici Vlade donesena i odluka kojom je Vlada osigurala financijska sredstva za liječenje pacijenata koji boluju od visokorizičnog neuroblastoma.
 
''Mi ćemo na tom tragu nastaviti naše aktivnosti i pokušati omogućiti liječenje svim onim pacijentima koji su zaista u nezavidnom položaju, jer je riječ o tako specifičnim i teškim bolestima koje nisu na uobičajenim listama HZZO-a za lijekove. Zato smo napravili ovaj ekstra napor i kada je stvar bila dogovorena, tada smo je objavili. Na tome radimo intenzivno zadnja dva i pol mjeseca'', zaključio je predsjednik Vlade Plenković.
Objavljeno u Županija

Nakon što su nekoliko dana vlasnici pasa u Osijeku strahovali od trovača jer je par ljubimaca završilo kod veterinara, situacija je kulminirala pomorom golubova na javnim gradskim površinama.

Društvenim mrežama šire se fotografije i videi petnaestak lokacija u tom gradu na kojima se vide brojni leševi golubova kao i žive ptice koje doslovnu umiru u mukama. Alarmirana je policija, veterinarske službe rade punom parom, a oglasio se i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je sazvao izvanrednu konferenciju za medije.

"Pretpostavljamo da je riječ o trovanju, jer su takvi simptomi. Uzorak sumnjive tvar je poslan na analizu, također i mrtvi golubovi a poslana je na toksikologiju i tekućina koju je ispovraćao jedan od golubova. Sada svi čekamo rezultate i kada nalazi budu gotovi znat ćemo točno o kojoj sumnjivoj tvari je riječ", otkrila je ispred Volonterske udruga Pobjeda Stela Rakas.

U međuvremenu ljudska zloća odnijela je još jednu žrtvu. Ovog puta riječ je o malenoj vidri koja je u vidno lošem stanju pronađena na obali kraj Zoološkog vrta. Navodno je otrovana, kao i mnoge riječne ribe. Otrov je kako sumnjaju iz Udruge za zaštitu divljih životinja mogao doći u vodu nakon kiše, slivnim vodama sa ulica grada, na kojem je prosut.

O strahotama koje se zbivaju na ulicama Osijeka upozorio je putem svog Facebook profila dubrovački glumac i redatelj Robert Bošković koji je ondje trenutno angažiran na opereti u lokanom Hrvatskom narodnom kazalištu.

1

Izvor: 100posto.hr

 

Objavljeno u Crna kronika
Stranica 1 od 2

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik