nportal crop
nportal crop
Domenica Žuvela Domenica Žuvela Screenshot

RAZGOVOR Domenica o ljubavi prema glazbi, obitelji Huljić i albumu prvijencu

Velj 23, 2018

Simpatična Veloluška Domenica Žuvela već prvim glazbenim uracima osvojila je naklonost publike. Mnogi kažu kako njezine pjesme podsjećaju na stare hitove Magazina. Rođena, kako ističe, na najmuzikalnijem otoku, ljubav prema glazbi koju je njegovala od ranog djetinjstva, prenijela joj je majka. "Na pozornici sam debitirala u prvom osnovne na Prvom glasu Vele Luke. Završila sam osnovnu glazbenu školu u Blatu na otoku Korčuli, nakon čega sam pohađala Umjetničku gimnaziju u Dubrovniku. Logičan i jedini izbor bila je Akademija. Samo magistarski rad dijeli me od kraja studija", otkriva Domenica.

1

Kontakt sa spisateljsko-producentskim dvojcem Huljić bila je prekretnica u njenoj karijeri. "Već dugo surađujemo, pjevala sam prateće vokale i demo snimke njihovim izvođačima", objašnjava mlada pjevačica. O upuštanju u solo vode nije razmišljala. Bio je to zgodan splet okolnosti koji će rezultirati njenim nastupom na prošlogodišnjem Splitskom festivalu s pjesmom "Kad sam s tobom" koju potpisuje upravo Vjekoslava Huljić. Uslijedio je singl "Vidi se iz aviona", a u tijeku je nastanak i njenog albuma prvijenca: "Krenuli smo korak po korak, pjesmu po pjesmu. Iza mene stoji vrhunski tim obitelji Huljić koji su mi kao moja vlastita obitelj. U potpunosti im vjerujem u odabiru teksta i glazbe." Svaka suradnja profesionalno i privatno obogaćuje.

2

Jedno od tih iskustava, svakako, je nastup u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kada je pozornicu dijelila s Mijom Dimšić, ali i doček Nove godine na Jelačićevom trgu s grupom Madre Badessa. Oba koncerta, priča Domenica, bila su nezaboravna. Sama se još nije okušala kao tekstopisac: "Nemam žicu za osjećaje i misli prenijeti u pisanom obliku, izražavam se pjevanjem, tako da se toga držim. Sebi sam najveći kritičar. Volim čuti mišljenja najbližih, to mi puno znači." Da će njenu glazbu jednako slušati mlađa i starija publika nije očekivala, pa je ugodno iznenađena porukama podrške koje svakodnevno dobiva putem društvenih mreža, ali i od sugrađana na ulici. "Osoba koja se zna veseliti malim stvarima, tako da mi video ili poruka koje dobijem na društvenim mrežama uljepšaju dan. Često dobivam videe djece koja još nisu ni progovorila, a reagiraju na moje pjesme. Zadnji kojeg sam dobila je onaj 80-godišnjeg djed koji pjeva 'Vidi se iz aviona'", govori Domenica.

3

Njena prva dva uratka popraćena su i video spotom u kojima glumi Duubrovčanin Nikša Arčanin. "Nikšu sam upoznala na snimanju mog prvog spota. On jednostavno zrači dobrom energijom. Sretna sam što mogu biti okružena takvim ljudima", priča. Domenicin glazbeni opus uskoro će biti bogatiji za još jednu uspješnicu. Mlada glazbena pedagoginja kaže kako je sljedeća pjesma već gotova, samo još treba snimiti spot. Hoće li glavna muškala uloga opet zapasti 32-godišnjeg mladića iz Grada nije nam željela reći. Mi ga s nestrpljenjem očekujemo i priželjkujemo joj visoko mjesto na top ljestvicama.

 

 

Petra Japunčić

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik