nportal crop
nportal crop
Nikolina Bebek Nikolina Bebek Facebook, Nikolina Bebek

NEŠTO DRUGAČIJA BEAUTY BLOGERICA Nikolina Bebek: 'Preferiram klasičnu ljepotu, ne one drag queen uzore današnjice'

Ožu 09, 2018

Potrebna vam je doza pozitive ili beauty savjet? Blogerica Nikolina Bebek ili kako sebe voli nazvati - Čokolina ima odgovor na vaše pitanje. Ova 25-godišnjakinja iz Malog Stona s adresom u Lovranu u kojeg ju je doveo upravo Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, svoju "karijeru" započela je u ljeto 2017. na jednoj društvenoj mreži. "Osobno sam se jako loše osjećala i počela sam snimati Instagram story-e kako bih zabavila sebe, a nekim čudom uspjela sam i druge", priča Nikolina. Ubrzo kreće s objavama na YouTubu što će joj donijeti veću publiku, te status infulecerice.

„Kako je broj followera na Instagramu rastao, a ja nisam imala vremena uz dva posla odgovarati na pojedinačne poruke, morala sam naći bolje rješenje. Tako je nastao YouTube kanal KakoNinaNa. Podigla sam apsolutno svu ušteđevinu i uložila ju u opremu koja mi je bila potrebna za sam start kanala. Priznajem, malo sam prebrzo ušla u taj svijet, nisam bila spremna ni svjesna koliko novca, vremena i tehničkih sposobnosti on zahtjeva, no kad sam već započela ne mogu odustati niti zakoračiti unatrag. Kad dobijem poriv za odustajanje na umu imam svoje 'nepoznate' ljude koji računaju na mene.“ Ono što Bebek razlikuje od ostalih YouTubera, njena je spremnost na razotkrivanje laži o pojedinim proizvodima i serviranje bijele istine. Naime, simpatična Nina se uglavnom fokusira na davanje savjeta o problematičnoj koži: „Uskoro ću objaviti video u kojem ću objasniti detaljnije odakle mi znanje o koži, no ukratko želim reći da iza svakog znanja stoji ljubav. Moj mlađi brat ima velikih problema s aknama, iako sam imala sličan, ali blaži, nisam o koži učila radi sebe, već prvenstveno njega.“

28951725 10212887324992315 3611671830663790592 n

Pratitelji joj se obraćaju na svakodnevnom nivou: "Kad mi netko napiše Vi, ježi mi se koža i molim ih da to ne rade. Odgovorim im s emotikonima koji plaču od smijeha jer ja svoje savjete ne naplaćujem, što mnogi prijatelji i obitelj ne odobravaju jer smatraju da bih mogla zarađivati velike novce." Često joj se od tipkanja znaju ukočiti prsti: „Postoji razlog zašto radim ovo 'dobro djelo', a on se zove 'samo ljubav' - davati najbolje od sebe i ne tražiti ništa za uzvrat te na taj način biti primjer drugima.“ Osobno preferira klasičnu ljepotu, ne one „drag queen“ beauty uzore današnjice. Omiljeni makeup artisti su joj Jordan Liberty, Linda Hallberg, Wayne Goss, Mirna Petrović i Milan Bauranov. I dok druge influencerice preporučuju micelarnu vodu za čišćenje lica, Nikolina je odlučno rekla „ne“ tom proizvodu: „Vidjela sam svakakve kožne užase te se i previše puta uvjerila kako micelarna loše utječe na kožu, a posebice ove drogerijske koje su u standardnoj uporabi. Unatoč svim mojim naporima zašto se micelarna ne bi trebala koristiti, neki i dalje pitaju zašto, pa ću jedan video morati posvetiti samo tome."

Poznata lica balkanske blogerske scene, kaže, svčešće čitaju njene postove: „Neke blogerice idu toliko daleko da uzimaju moje savjete od riječi do riječi te ih koriste kao svoje. Moj cilj je podijeliti korisno znanje. Jako je lijepo vidjeti da 'poznate face' priznaju moj rad i bez potrebe za kopiranjem mene 'manje poznate', pohvale isti." Osim kopiranja, osobito je ljuti plaćeno promoviranje proizvoda koje inače osoba ne bi nikad koristila. „Za one koji su spremni riskirati vlastiti integritet prihvaćanjem plaćenih sponzorstava, odnosno laganjem o proizvodu za određenu svotu, YouTube može biti jako unosan posao. Toliko je zlobnih caka kojih javnost nije svjesna. Međutim, netko kao ja, tko nije spreman izlagati se tomu, ne zaradi mnogo. Malo koji brend želi raditi sa mnom jer su svjesni povjerenja koje imaju ljudi u mene i znaju da neće biti pošteđeni brutalno iskrene recenzije.“

Na loše komentare ima spreman odgovor: „Uvijek se nasmijem na rečenicu Zlatana Ibrahimovića - trebam nove hejtere jer su stari postali obožavatelji. Pod anonimnim ili stvarnim imenima, izravno u porukama, znaju me javno prozivati i izmišljati kojekakve laži o meni, stvarati grupe na forumima. Ponekad me pogode komentari, ali što sam drugo mogla očekivati kad sam jedna od rijetkih iskrena na društvenim mrežama. Logično da sam nekome stala na žulj.“ Nikolini Bebek, međutim, nikad nije bila želja postati popularna zbog čega je odustala od pjevačke i fotografske karijere. „Onda pokrenem YouTube i snimam videe koje gleda tisuće ljudi. Nemoguća sam sebi ponekad, nekad se baš osjećam posramljeno, pogotovo kad mi netko tko me prati na društvenim mrežama priđe na cesti. U tim situacijama se ne zna kome je neugodnije“, komentira kroz smijeh Nina.

Petra Japunčić

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik