nportal crop
nportal crop
Predavanje Olivere Drutter "Narcisoidnost spram ljubavi prema sebi" Predavanje Olivere Drutter "Narcisoidnost spram ljubavi prema sebi" Dubrovačke knjižnice


INTEGRATIVNA TERAPIJA Drutter: 'Kako bi riješili problem osobnosti potrebno je zaviriti u prve tri godine života'

Tra 11, 2018

Integrativna terapeutkinja, Olivera Drutter odžala je predavanje na temu “Narcisoidnost spram ljubavi prema sebi” u utorak, 10 travnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Integrativna terapija postoji već više od sto godina, a tek je u zadnjem desetljeću postala popularna u Hrvatskoj. Nastala je spajanjem više psihoterapeutskih pravaca i u svom radu dodaje duhovnost kao naizostavni dio ljudske cjeline. Integrativni terapeuti rade na višim razinama bića, to su: mentalna, emocionalna, tjelesna i duhovna.

U svom izlaganju Drutter je naglasila kako su prve tri godine temelj osobnosti te da bi se uopće moglo riješti neku problematiku u kasnijoj dobi potrebno je zaviriti u prve tri godine. Izrazila je zadovoljstvo radom UNICEF-a jer je počeo stavljati naglask na programe koji se baziraju na prve tri godine.

Predavačica je dubrovačkoj publici predstavila narcisoidni poremećaj osobnosti, ali i naglasila kako „svi imamo narcisoidnosti. Pitanje je u kojoj mjeri, koliko smo je svjesni i koliko imamo zdrave narcisoidnosti, a koliko nezdrave? (...) Narcisoidnost može ići u visokoj paleti intenziteta, a što imamo više narcisoidnosti dolazimo do poremećaja kojeg je gotovo nemoguće izlječiti“ objanila je Drutter navodeći primjer Hitlera, Napoleona i drugih.

Suprotno od narcisoidnosti bi bila zdrava slika o sebi i zdrava ljubav prema sebi. Ali često ljudi ostaju zbunjeni u nastojanju da vole sebe na zdrav način jer im Ego stoji na putu za iskreno sagledavanje i prihvaćanje sebe. Naučiti voliti sebe na iskren i suosjećajan način preduvjet je za voljeti ljude oko sebe, kao i za ostvarenje zdravog ljubavno-partnerskog odnosa.

Olivera Drutter završila je Managment u turizmu, a 2010. upisuje školu CIR (Centar za integrativni razvoj) u Splitu gdje je završila šest godine edukacije. CIR postoji u Zagrebu već 15 godina, u Splitu 13, a želja joj je da se škola otvori i u Dubrovniku.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik