nportal crop
nportal crop
Lijepe usne po buri i hladnoći! Ilustracija: PixaBay

Lijepe usne po buri i hladnoći!

Stu 14, 2017

Nježne i meke usne prvi su indikator fizičke ljepote. Budući da se koža na usnama vrlo lako isušuje, posebno zimi potrebno je više pažnje posvetiti njezi usana. Donosimo nekoliko savjeta:

– Na usnice nanosite isključivo prirodne balzame.
– Zaštitu možete ostvariti ukoliko prirodni maslac umasirate na usne i ostavite ga na njima neko vrijeme da djeluje.
– Prije nanošenja ruža nanesite biljni losion ili balzam na usne.
– Vrećicu crnog čaja izvadite iz tople vode i pritisnite usnicama nekoliko minuta. To će poboljšati prirodnu hidrataciju usana.
– Ne lickajte usne.
– Komadić tanke pamučne gaze premažite prirodnim maslacem, stavite preko usana i držite 20 minuta.
– Prije odlaska na spavanje ruž s usana uvijek uklonite koristeći biljni preparat za čišćenje, te preko nanesite tanak sloj maslaca.

Budući da vaše usne ne mogu proizvesti prirodna ulja njih treba zaštititi od vjetra, sunca i hladnoće.
Kada vaše usne postanu ekstremno suhe, mogu početi pucati ili lomiti se što može biti vrlo bolno, posebno ako popucaju na rubovima.
Ako vam se to dogodi svaki put kada otvorite usta da biste jeli, nasmijali se ili pričali, osjetit ćete nevjerojatnu bol.
Za početak povećajte unos vitamina putem supelmenata koji uključuju vitamin E, C i B kompleks kako biste ojačali imunitet.
Koristite što blažu zubnu pastu, a posebno izbjegavajte one s mentom, jer ona može posebno iritirati ispucale usne.
Dobar balzam za usne je nužan, a bilo bi dobro ako bi on u sebi sadržavao vitamin E, aloe veru i po mogućnosti neki antiseptik. Važno je da pročitate sve sastojke kako ne bi balzam sadržavao alkohol koji može dodatno isušiti rubove usana.

Možete napraviti lagani piling usana koristeći meku četkicu za zube i med, te tako lagano izmasirati usne, a nakon toga isperite i nanesite mnogo balzama.
Neka vam usne budu stalno hidratizirane. Nemojte lickati ili gristi usne jer na taj način samo pogoršavate situaciju.
Nikad nemojte dijeliti svoj balzam s nekim drugim. Ako imate neku infekciju na usnama i koristite balzam, nakon što infekcija prođe ili bacite taj balzam za usne ili odsijecite najmanje 1 cm od vrha, te ostatak prebrišite alkoholnim rupčićem. Na taj način ćete biti sigurni da ste uklonili bakterije.
Prije spavanja na ispucale rubove usana nanesite neku blažu kremu, ali u velikom sloju, a dobro bi bilo ako biste mogli nabaviti melem, nevenovu mast ili mast od gaveza i koristiti za tu svrhu tijekom noći.
Tijekom dana nemojte na usne stavljati debeli sloj ili uočljive bijele kreme, jer će tako vaš problem biti još izraženiji. Dovoljno je nanositi često balzam za usne.

Izvor: Cover Magazin

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik