nportal crop
nportal crop
PROMO PROMO


PET SHOP SCOOBY: Čime hraniti svoje mačke?

Stu 22, 2017

Mačke su divne fascinantne životinje koje žive uz ljude oko 10 000 godina. Nekada smatrane božanskim životinjama, zauzimale su visoko i posebno mjesto u kulturama drevnih civilizacija.

Tko god ima u svojoj obitelji barem jednu mačku, zna kako su to jedinstvene, neovisne i često razmažene princeze koje zapravo upravljaju svojim ljudima. Mi se trudimo udovoljiti svakoj njihovoj želji, spavaju na nama, bude nas kad im to padne na pamet, trudimo se da jedu zdravo, pazimo na njihovu dlaku, čuvamo ih da ostanu zdrave i sretne.

Poput nas, mačkama je potrebna uravnotežena i zdrava prehrana, poručuju iz poznatog i najopremljenijeg dubrovačkog Pet shopa Scooby. Količina dnevnog unosa hrane ovisi o mačjoj okolnosti, a naravno i o uzrastu, starosti, a skotnim macama ili macama dojiljama treba više hrane od ostatka mačjeg svijeta. Može se pročitati kako formula za hranjenje mačke glasi: mačka od pet kila treba pojesti 200 grama hrane na dan. Njihova se prehrana bazira pretežno na mesnim proizvodima, iako su one zapravo svejedi, pa jedu i namirnice biljnog porijekla. Mačke su po svojoj prirodi lovci, nikada ih nemojte pokušati učiniti vegeterijancima. Idealna prehrana za vašu čupavu ljubimicu je riba, bijelo i crveno meso, neslani sir, jaja, a možete dodati u obroke i malo kuhane riže. Potrebno je izbjegavati ugljikohidrate i mlijeko. Njihova hrana mora sadržati vitamine, minerale, masti i bjelančevine.

DSC 0670

Gotova hrana za ove princeze sadrži sve hranjive sastojke koji su neophodni jednoj mački, a na tržištu postoji niz proizvođača . Možete kupiti suhu ili mokru hranu, koja se razlikuje naravno, po udjelu vode. Mokra hrana draga je macama jer zapravo predstavlja obrok u umaku, a u suhoj se nalazi veći postotak hranjivih tvari. Iz Scoobya poručuju kako je najbolje kombinirati obje vrste i napominju da pazite kako hranu ne smije držati dugo na otvorenom, posebno u ljetnim mjesecima jer se nakon pola sata do sat hrana krene kvariti. Postoje i poslastice za mačke, međutim ne smijete s njima pretjerivati bez obzira na šarm vaših ljepotica, jer svakodnevno konzumiranje u većim količinama može dovesti do pretilosti ili pojave dijabetesa.

U Pet shopu Scooby već duže vrijeme možete ostaviti i hranu za one mace koje su privremeno udomljene kod ljubitelja životinja, jer su nađene bačene na cestu, ostavljene, bolesne ili usamljene. Kad budete u Pet shopu Scooby kupovali hranu za vašu dlakavicu, ubacite nešto i u košaru za njih.

Pet shop Scooby je pet shop koji voli životinje i kojeg životinje vole. Oni mare za njih , pa tako možete za svaki savjet nazvati na 020 313 715 ili ih kontaktirajte na Facebooku. Podsjećamo kako Pet shop Scooby vrši dostavu na vaša vrata.

Ako želite najbolje za vaše životinje - pravac u Scooby!

PROMONportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik