nportal crop
nportal crop
Gotovo 400 prijava zbog zlostavljanja, napuštanja i ubijanja u Dubrovniku Foto: Pixabay

Gotovo 400 prijava zbog zlostavljanja, napuštanja i ubijanja u Dubrovniku

Sij 12, 2018

Svjedoci smo kontinuiranih zlostavljanja i zanemarivanja životinja po Dubrovniku. Moramo naglasiti kako trovanje više nije sustavno i po kvartovima, kao što je to bio slučaj do prošle godine, ali se ponovo događa.

Nešto što je također učestala pojava jest i pucanje u mačke zračnom puškom. Vidjeli rentgenske snimke mnogih malih mačjih tijela, jedva preživjelih od ispaljenih metaka. Što se događa s ljudima, možemo li ih ljudima više zvati?

- Podnijeli smo 397 prijava zbog zlostavljanja, napuštanja i ubijanja životinja i nijedna pravomoćna presuda! Stvari će se početi rješavati kad policija i veterinarska inspekcija počnu odrađivati svoj dio posla, kad ova događanja počnu shvaćati ozbiljno, rekla je Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

Mnogi Dubrovčani kažu kako bi trebalo osnovati udrugu protiv nasilja nad životinjama, sličnu pokretu „Levijatan“.

Kako god, mrziteljima životinja treba stati na kraj. Uvijek se pitam, ukoliko je netko spreman dići ruku na nedužnu životinju, gledati je kako umire u najgorim mukama, što bi taj učinio čovjeku? Zlostavljanje životinje simptom je mentalnog poremećaja. Prema istraživanjima, kod tih ljudi postoji pet puta veća vjerojatnost da će počiniti nasilna zločin prema ljudima. Isto istraživanje kaže kako je više od polovice zlostavljanih žena reklo kako je njihov partner osim njih zlostavljao i kućne ljubimce.

Zbog svega navedenog, službe moraju reagirati. Radi se o opasnim ljudima, koji žive među nama svaki dan. Oni su naši susjedi, prijatelji, poznanici. Oni s nama sjede u kinu, u kafiću, susrećemo ih u trgovačkim centrima. Prijavite svako takvo zlodjelo, učinimo svijet boljim mjestom za život.

Ivana Žuvela Kalina

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik