nportal crop
nportal crop


NAJNOVIJI TRENDOVI: U Dubrovniku otvoren prvi hrvatski audiološki kongres/FOTO

Lis 06, 2017

Prvi hrvatski audiološki kongres otvoren je večeras u hotelu Palace, a na njemu će stručnjaci iz 13 zemalja do 8. listopada imati priliku razmijeniti iskustva i upoznati se s najnovijim trendovima otorinolaringologije. Riječ je ujedno i o prvom ovakvom kongresu na ovim prostorima.

"Jako smo ponosni da se ovaj kongres održava baš u Dubrovniku. Naime, tradicija dubrovačke otorinolaringologije je dugačka, samostalni odjel u Dubrovniku osnovan je 1945. i dan danas ima jednu subspecijalisticu - audiologicu i još jednog specijalista koji će uskoro postati također subspecijalist audiologije. To je za županijsku bolnicu poput Opće bolnice Dubrovnik izuzetno velik uspjeh. Na ovom kongresu sudjeluje 170 ljudi što je iznad naših očekivanja jer Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju broji 93 člana. Na kongresu će se predstaviti najnovije spoznaje s područja audiologije. Eminentni svjetski stručnjaci iz 13 zemalja u obliku panela i radionica omogućit će našim stručnjacima da saznaju iz prve ruke što je novo u hrvatskoj audiologiji", istaknuo je predsjednik kongresa prof. dr. sc. Robert Trotić s KBC - a Sestre milosrdnice iz Zagreba.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik istaknuo je značaj kongresa za sve liječnike koji se u dubrovačkoj bolnici bave ovom granom medicine.

"Naši liječnici na kongresu će saznati svjetske i hrvatske trendove kao i ono što mi možemo ponuditi pacijentima kroz unaprjeđenje rada bolnice. Kroz natječaj za dnevnu bolnicu planiramo cijeli niz sadržaja iz ovog područja tako da se nadam da će naši sugrađani kroz dvije godine imati mogućnost uživanja u najmodernijoj usluzi po pitanju otorinolaringologije", naglasio je ravnatelj Bekić.

 

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik