nportal crop
nportal crop
Ilustracija Ilustracija Nportal

JEDNOGLASNA ODLUKA VIJEĆNIKA Novim kolektivnim ugovorom vatrogascima povećana plaća

Tra 09, 2018

Dubrovački gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Kolektivnog ugovora za zaposlene u JVP „Dubrovački vatrogasci“ i o davanju suglasnosti za sklapanje istog.

"Dosad su dubrovački vatrogasci bili jedni od najmanje plaćenih u državi, ali iako su nam proračunska sredstva ograničena, mi smo se odlučili na ovaj korak. Vlada RH se povukla iz ovih pregovora, i prepustila svoju poziciju u cijelosti nama. Dogovorena je osnovica za obračun u iznosu od šest tisuća kuna. Moramo osigurati i proračunska sredstva za kupnju vatrogasnog plovila jer ne smijemo zaboraviti naše Elafite. U slučaju svake ugroze, a ne samo požara oni su tu", rekao je gradonačelnik Franković.

Vijećnica Dolores Lujić istaknula je da ovaj kolektivni ugovor ima brojne nedostatke. "Kolektivnim ugovorom se mogu samo regulirati odnosi između radnika i poslodavca, naišla sam i na brojne neusklađenosti sa zakonom", rekla je.

Nakon kratke stanke u prijedlog kolektivnog ugovora unesene su promjene koje je zatražila Dolores Lujić pa će se ugovor odnositi i na DVD-ove. Tajnik Vatrogasne zajednice Emilio Puljizević zahvalio je u ime svih vatrogasaca na ovom novom kolektivnom ugovoru.

"Zadnje izjave gradonačelnika Vlahušića su bile da on neće ulagati u hladni pogon, a kad gori onda nas svi traže. Vatrogasci su dobili veća prava ovim ugovorom, značajno će im skočiti plaća, čak do 30 posto, platit će im se i dežurstva te topli obrok."

Podsjetimo, pregovori su započeli 16. veljače 2018. godine, a završili su 16. ožujka 2018. Pregovarački timovi održali su ukupno pet pregovaračkih sastanaka.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik