nportal crop
nportal crop
Ilustracija Ilustracija Flickr/261066

NAKON ŽESTOKE RASPRAVE Ivica Grilec imenovan ravnateljem Rezervata Lokrum

Tra 09, 2018

Nakon što su uz jedan suzdržan glas vijećnici razriješili Mariju Crnčević dužnosti v.d. ravnateljice JU Rezervat Lokrum, Prijedlog Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum o imenovanju Ivice Grileca ravnateljem ove javne ustanove nije dobio potrebnu većinu članova Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, a većinu nije dobiti nijedan drugi kandidat. Zbog toga je napravljena kraća pauza nakon koje je vijećnik Blaž Pezo istaknuo kako Klub vijećnika HDZ-a podržava odluku UV Lokruma te smatra kako je Ivica Grilec najbolji kandidat. Vijećnik Mladen Gojun kazao je da SDP ne podržava ovaj prijedlog te ima i opciju rušenja natječaja. "Ako do toga dođe, predlažemo Mariju Crnčević", rekao je Gojun.

"Obrazloženje je nepotpuno i nelogično. Temelji se na dva faktora, a to su pregled životopisa i program. Svih šest kandidata su zadovoljili formalno-pravne uvjete. Grilec ima dva fakulteta, to je istaknuto. Ali to nije istaknuto kod drugih kandidata. Druga kandidatkinja je imala doktorat. Ali, samo jedan, a ne dva. Matić je eliminiran jer je radio odlično pa bi ga trebalo ostaviti tu gdje jest da ne bi slučajno negdje drugdje radio odličan posao. Za Nikšu Matića se navodi kako je odlično radio u Domu Marinu Držića te je najveći akcent dao na kulturu što nije osnovna smjernica i on je penaliziran što radi jako dobar posao", kazao je vijećnik Jelčić dodavši kako je Grilecov program bio najšturiji te da on ne vidi što je to značajnije bolji od drugih.

Gradonačelnik Franković je podsjetio da se Vijeće i prije dvije godine našlo pred sličnim scenarijem.

"Imali smo iznimno uspješnu ravnateljicu Linđa. Međutim, trebalo je smijeniti jer je tako DDS poželio i dogodila se razmjena dobara oko Linđa i Lokruma. Većina je tako odlučila. No, prošlo vrijeme, problem u Linđu. Upravo mi smo prije samo 6-7 mjeseci morali ponovno razrješavati onu koja se postavila tu zahvaljujući trgovini na relaciji Linđo-Lokrum. Politika je politika. Nemojmo bježati od istine. Politika će večeras odlučiti tko će biti ravnatelj, a ne UV. Ali, i UV je politika jer ih je ona tamo postavila. Politika je preuzimanje odgovornosti!", rekao je Franković.

Vido Bogdanović kazao je kako je sve ovo jedna farsa te da je unaprijed dogovoreno tko će biti ravnatelj Lokruma. "Neugodno mi je raspravljati o ovoj točki i o kandidatima. Ovo je cirkus", dodao je.

"Gradonačelnik je jasno rekao kako smo ovim činom preuzeli odgovornost. Gospar Vido, 1999. godine ste bili gradonačelnik i imenovali ste Antuna Karužića, člana HSS-a za tu funkciju, vjerojatno najvećeg stručnjaka u svemiru. Jedan gospodin ga je 2001. godine skinuo, tu je. I sad ćete vi nama pet minuta držati predavanja. Stavili smo čovjeka s dva fakulteta, s iskustvom, rekli smo kako preuzimamo odgovornost", odgovorio mu je Potrebica.

Uz 13 glasova za, jedan suzdržan i sedam glasova protiv Ivica Grilec ipak je imenovanjem ravnateljem Lokruma.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik