nportal crop
nportal crop


Dobroslavić i Bačić: 'Naša pobjeda u drugom krugu bit će uvjerljiva'

Svi 22, 2017

Nakon jučerašnjeg prolaska u drugi krug na lokalnim izborima za župana Dubrovačko – neretvanske županije, kandidat za župana HDZ – a Nikola Dobroslavić i predsjednik županijske organizacije HDZ – a Branko Bačić prokomentirali su rezultate jučerašnjih izbora izrazivši veliko zadovoljstvo postignutim.

„Nakon prvog kruga lokalnih izbora mogu reći da se Dubrovačko –neretvanska županija jučer potvrdila kao utvrda HDZ – a jer smo ostvarili uvjerljivu pobjedu kako na razini županije, a posebno čestitam Nikoli Dobroslaviću koji je ostvario sjajan rezultata u prvom krugu od 48 posto, dvostruko više od svog prvog pratitelja. I naša je koalicijska lista također ostvarila odličan rezultat, bolji nego prije četiri godine, polučili smo rezultat od 45 posto na razini županije. Posebno je važno istaknuti da u 13 jedinica lokalne samouprave smo pobijedili u prvom krugu i od toga u 11 općina i dva grada. U šest jedinica lokalne samouprave idemo u drugi krug, a od toga smo u četiri jedinice pobjednici i u prvom krugu“, kazao je Bačić dodavši kako je „ovo odličan rezultat i kako su njime zadovoljni“.

Bačić je podsjetio kako je protekla kampanja bila pozitivna, da su u njoj prezentirali sve ono što je napravljeno u protekla dva mandata, a prezentiran je i program.
„Nastavit ćemo tako i u drugom krugu i uvjereni smo da ćemo odnijeti pobjedu. Posebno nam je drago zbog dva najveća grada ove županije pa čestitam Matu Frankoviću na sjajnom rezultatu kako za gradonačelnika gdje je osvojio dvostruko više glasova nego njegov prvi pratitelj. Čestitam i njegovoj listi na posvojenih 10 mandata u Gradskom vijeću i mislim da je to jedan od najboljih rezultata HDZ – a uopće. Posebno bih istaknuo sjajan rezultat HDZ – a u Metkoviću koji je u Hrvatskoj bio percipiran kao utvrda MOST – a. MOST je jučer izgubio Metković što se tiče Gradskog vijeća, a naš kandidat Dalibor Milan je također ostvario sjajan rezultat i vjerujem kako ćemo u Metkoviću također pobijediti u drugom krugu.

Nikola Dobroslavić zahvalio se svih sugrađanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali povjerenje njemu i njegovoj listi.
„Vrlo smo zadovoljni rezultatom, to je uvjerljiva pobjeda za župana koji je ostvario rezultat od 48 posto, a i za županijsku skupštinu od 45 posto. Za župana idemo u drugi krug, očito je presudilo što je bilo previše kandidata na listama pa se smanjio broj glasova koji se mogao dobiti pojedinačno. Naša pobjeda u drugom krugu bit će uvjerljiva. Ostvarili smo 19 mandata u županijskoj skupštini“, naglasio je Dobroslavić.

Na novinarski upit s kime će pokušati ostvariti većinu u županijskoj skupštini Bačić je istaknuo kako još nisu počeli pregovarati s potencijalnim kandidatima, ali kako će to svakako biti oni koji svjetonazorski najbolje odgovaraju koaliciji HDZ – a i partnera.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik