nportal crop
nportal crop

MOST-u je METKOVIĆ bitan kad je sve prokockao u Zagrebu

Svi 22, 2017

Izjave čelnika MOST-a u noći objave rezultata izbora 21.05.2017. g.:

- Most se bori za građane, a ne za fotelje
- Most je za politiku čistog obraza
- Nema nikakve političke trgovine
- Metković volimo iz sveg srca
- Protiv nas su HDZ, Jambo i SDP i opet nisu dobili više od nas
- Organizacija koja ima 200 tisuća članova i dobili smo je
- Metković je bitan Metkovcima
- Metković vratiti Metkovcima

Matematički gledano, MOST je na izborima osvojio 3.629 glasova što predstavlja svega 1 / 4 od ukupnih 13.681 glasača s pravom glasa. S ovim Petrov i Ujdur jasno ističu da ne smatraju 3 / 4 građana Metkovića pravim Metkovcima. Onda neka jasno kažu što su za njih ti građani, a traže od njih glasove u drugom krugu?

Zar ne zvuči dovoljno licemjerna izjava da se bore za građane, a nikada za fotelje? Sjetimo se fotelja: predsjednik Sabora, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova, ministar pravosuđa, ministar zaštite okoliša.

Koliko se Metković volio iz sveg srca, govori i činjenica da se iskoristila prva prigoda i otrčalo se preko mosta u Zagreb na puno veće plaće od onih za koju su se“ pošteni“ zalagali u iznosu od 9.999 kuna.

Ne može im se prigovoriti da im je zaista Metković bio na pameti dok su se osjećali nedodirljivima u Zagrebu i to na sljedeći način:
Dok je Petrov bio predsjednik Sabora, Grmoja vodio Mostov klub u Saboru, a Šprlje i Romić upravljali svojim resornim ministarstvima u isto vrijeme kako se gradonačelnica ne bi osjetila zapostavljenom, nagradili su je postavljanjem u Upravno vijeće Hrvatskih voda s namjerom da koordinira rad s kumom zbog kojeg su mijenjali statute da bi ga „uhljebili“ za zamjenika direktora Hrvatskih voda.

Je li politika čistog obraza zapošljavanje po rodbinskoj, kumskoj ili stranačkom obrascu na teret poreznih obveznika? Samo su u Metkoviću „uhljebili“ preko 50 takvih i koštali su građane Metkovića u 4 godine gotovo jedan gradski proračun ?

Je li politika čistog obraza potrošiti nekoliko milijuna kuna u NK Neretvu u blokadi žiro-računa, protuzakonito transferiranog novca iz gradskog proračuna te postavljati u udruge politički podobne Mostove kadrove i na kraju zatajiti građanima Metkovića da je klub otišao u stečaj ?

Je li politika čistog obraza osnivati s fizičkim osobama poduzeća bez javno-privatnog partnerstva, bez odluke Gradskog vijeća s novcem poreznih obveznika i projektima koji su netragom nestali iz gradskog poduzeća ?

Je li politika čistog obraza odvajati komunalni otpad i trošiti za to javni novac, a zatim od tog istog otpada praviti moderne piramide na gradskom deponiju i proširivati područje onečišćenja na ulazu u grad ?

Je li politika čistog obraza planirati potrošiti preko 20 milijuna kuna državnog novca u poslovnu zonu Dubravica pored gradskog smetlišta, a da nema investitora ?

Je li politika čistog obraza svjesno lagati sugrađanima i medijima o plaćanju dvostruko većih dugova nego su stvarno bili, o uzimanju novca sa žiro-računa gradskih poduzeća, raskidanju ugovora o izgradnji kanalizacije, a za 4 godine vlasti u gradu nisu u stanju niti pribaviti građevinsku dozvolu za svoje projekte ?

Vraća li se Metković uistinu Metkovcima tako da se sugrađanima otima zemlja za infrastrukturu, a ista gradi bez građevinskih dozvola ?

Je li se Metković voli iz sveg srca kad se ne poštuju sudske presude i kad se ne vraćaju na radna mjesta djelatnici s dobivenim sudskim presudama? Kad su prepuni uredi podobnih zaposlenika primljenih na natječajima u kojima odabrani kandidati unaprijed znaju odgovore na testiranjima i sa spoznajom da su tehnološki višak u trenutku zasnivanja radnog odnosa na neodređeno ?

Prepoznaje li se pravi Metkovac u liku i djelu Mosta kad manipuliraju djecom koja pohađaju gimnaziju i tek su navršila 18 godina.

Je li im matematika bolja strana kad proglašavaju svoj neuspjeh uspjehom, a Mostovih 3.629 glasova predstavlja većinu u odnosu na zbroj ostalih 5.028 glasova (HDZ, HSS, SDP ) ?

Je li se Metković trebalo vratiti Metkovcima dok se studiralo u Mostaru, dok se koristila stipendija iz Širokog Brijega, dok se koristila prijava prebivališta za naplatu putnih troškova u BiH, dok se primala plaća s radnog mjesta u Mostaru, a da se samo u vrijeme izbora Hrvatima porijeklom iz Hercegovine suspendira ustavom zajamčeno pravo glasa u Metkoviću ?

Na kakve borbe Mostovi čelnici aludiraju kada kažu da su pobijedili organizaciju s 200 tisuća članova? Samo je 8.947 stanovnika grada Metkovića izašlo od maksimalno mogućih 13.681 i jasno iskazalo želju za promjene za koje se Most stalno zalaže, ali samo u tuđem dvorištu.

Ja nudim konkretna rješenja građanima Metkovića, za njihovo dobro i za napredak ovog grada, a ne obećanja.

DALIBOR MILAN

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik