nportal crop
nportal crop


Franković o ponašanju bivše gradske uprave: 'Mi nećemo neodgovorno trošiti proračunska sredstva'

Svi 29, 2017

„Trošenje proračunskih sredstava grada Dubrovnika“ bila je tema današnje konferencije za medije kandidata HDZ – a za gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića uz njegove kandidatkinje za zamjenice Orlandu Tokić i Jelku Tepšić te nekoliko vijećnika skorašnjeg Gradskog vijeća. Konferencija za medije održala se na Ilijinoj glavici kod ulaza u pothodnik i lifta za invalide koji prema Frankovićevim riječima nikada nije osposobljen. Ovim povodom Franković je naglasio kako se u budućnosti proračunska sredstva neće ovako koristiti.
„Ovo je primjer kako se voli ili ne voli svoj grad, ovo je samo jedan od primjera kako se troše proračunska sredstva. Nakon pritiska na ovu pucu, koja je tu od 2013. godine nije uspio proraditi jedan najobičniji lift. To je dakle u četiri godine. Onda možete misliti što je s vodom, kanalizacijom i brojnim drugim problemima koji muče Grad Dubrovnik. Uvažavat ćemo probleme te kada započnemo radove – vodit ćemo ih do kraja. Mi ćemo biti otvorena gradska uprava, nećemo se ići slikavati i rekonstruirati pojedina križanja poput ovog koje je četiri puta bilo rekonstruirano, a znamo tko je bio poznati podizvođač, brat bivšeg gradonačelnika izvodio je radove na ovom raskrižju“, naglasio je Franković.

Franković je istaknuo da se rijetko tko sjeti invalida te kako se osobe s invaliditetom ne mogu u invalidskim kolicima spustiti niz skaline, a kad pozovu ovaj lift, od toga nema ništa.
Na novinarsko pitanje koliko će novoj gradskoj upravi trebati da popravi lift, Franković je odgovorio kako je najprije potrebno utvrditi radi li se o liftu za vanjsku ili unutarnju upotrebu.
„Stručnjaci tvrde da ovo uopće nije lift za vanjsku upotrebu te uopće nije predviđen za vremenske prilike koje mi imamo, ali sigurno je da će nam trebati manje od mjesec ipo dana da riješimo pitanje lifta i da stavimo u funkciju. Turisti koji dolaze s kuferima također mogu koristiti ovaj lift, koji zbog nebrige trenutno nije u funkciji. Nebriga grada koji je imao oko 500 milijuna kuna proračunskih sredstava koje je trošio na raznorazne marketinge i ostalo, a nije bio sposoban riješiti u četiri godine jedan najobičniji lift. Bez obzira kako se ponašala bivša gradska uprava, mi ćemo biti otvoreni, sva sredstva Grada Dubrovnika trošit ćemo transparentno. Na internetskoj stranici Grada Dubrovnika bit će dostupni na uvid svi računi koji su plaćeni taj dan, kome su plaćeni i zašto su plaćeni“, zaključio je Franković.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik