nportal crop
nportal crop


Franković nakon pobjede najavio reorganizaciju gradske uprave i rješavanje prioritetnih problema

Lip 05, 2017

Nakon uspješne izborne noći svoje je dojmove o pobjedi s javnosti podijelio i novi dubrovački gradonačelnik Mato Franković zahvalivši se na početku svima koji su izašli na izbore, a svakako najviše onima koji su za njega glasali. Franković je naglasio kako će sa svojim zamjenicama biti gradonačelnik svih građana Dubrovnika, da će se tako ponašati i služiti gradu.

„Što se tiče naših prvih poteza, povjerenica me je izvijestila da će najvjerojatnije u četvrtak biti preuzimanje odgovornosti, nakon toga idemo korak dalje, 12. lipnja formiramo Gradsko vijeće, nakon toga krećemo u usvajanje proračuna za 2017. godinu. Očekujem da će proračun stupiti na snagu do 1. srpnja 2017. Provest ćemo 'clean start' u gradu i u svim tvrtkama u vlasništvu grada da bi utvrdili u kojem se stanju nalazi svaka od njih“, kazao je Franković.

Franković je najavio reorganizaciju gradske uprave za koju je rekao da će biti brža i učinkovitija, istaknuo je kako će se grad maksimalno okrenuti k europskim fondovima jer mu je to kao gradonačelniku najveći prioritet za ostvarivanje ciljeva i svih projekata koje je zacrtao u predizbornom programu.
„Mogu jamčiti da ćemo u mandatu od četiri godine završiti pitanje vodoopskrbe i vode za svaku obiteljsku kuću, da ćemo najvećim dijelom završiti kanalizacijski sustav i da ćemo zasigurno izgraditi 130 POS stanova za mlade obitelji. Prionut ćemo odmah na gradnju Doma umirovljenika, onog u Gružu, ali i projektiranje novog doma ispod OB Dubrovnik. To su nam glasni prioriteti. Također ćemo javnosti nakon preuzimanja odgovornosti, kao i svim gradskim vijećnicima, svako mjesec dana podnositi izvještaj o radu gradonačelnika. Želimo biti otvoreni, bez obzira što imamo jasnu većinu u Gradskom vijeću“, istaknuo je Franković dodavši da će sjednice Gradskog vijeća biti česte jer smatra da je to mjesto gdje se treba raspravljati o problemima ovog grada i da gradonačelnik nema razloga bježati od svog Gradskog vijeća i svojih vijećnika, već im treba služiti kao i svim građanima.
„Danas mogu zajamčiti, a možete me držati za riječ i pitati na kraju četverogodišnjeg mandata, da ću časno i pošteno služiti našem gradu i svim građanima“, zaključio je Franković.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik