nportal crop
nportal crop
Foto: metkovic-news.com Foto: metkovic-news.com

III. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA: Ispunjeno predizborno obećanje, u Metkoviću se ukinula naplata parkinga

Kol 16, 2017

Jutros je u prostorijama Zgrade političkih stranaka u Metkoviću, pod  predsjedanjem Hrvoja Bebića, mag.oec.,  održana III. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj su usvojene sve predložene točke dnevnog reda.

Mandatni odbor donio je Zaključak o utvrđivanju mirovanja mandata člana Gradskog vijeća i obnašanje dužnosti zamjenika člana Gradskog vijeća, gospodina Željka Mordžina, koji je imenovan za ravnatelja gradske firme Čistoća Metković d.o.o., dok je njegovo mjesto u Gradskom vijeću popunio Petar Marušić, također član HSS-a.

Usvojena je i točka dnevnoga reda o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Metković. Prethodno je Upravni odbor Vrtića proveo Natječaj kojim je za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića Metković predložio gđu. Julijanu Bebić.

Definitivno najzanimljivija točka dnevnog reda bila je Odluka o stavljanju izvan snage Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Iako se oko ove odluke podigla polemika, možemo reći da je gradonačelnik Dalibor Milan ostao dosljedan i ispunio još jedno svoje predizborno obećanje. U obrazloženju je naveo kako će grad u jednog aktivnog zaposliti još jednog prometnog redara, a sve kako bi se sačuvao prometni red u gradu Metkoviću. Vezano za djelatnike koji su trenutno zaposleni na naplati parkinga, Milan je rekao kako će sve učiniti da oni budu raspoređeni na neka druga radna mjesta, a ako do toga ne dođe da će im po Zakonu o radu biti isplaćeno sve što ih sljeduje.

Po iscrpljenom Dnevnom redu gradonačelnik Dalibor Milan odgovorio je na pitanje koje je vijećnik Stipo Gabrić postavio na prethodnoj Sjednici GV, a glasilo je koliko je djelatnika zaposleno u Gradu Metkoviću i gradskim firmama u mandatu Mosta, u razdoblju od 2013. do 2017. godine. U tom su razdoblju zaposlena ukupno više 34 djelatnika (raspored po djelatnika po gradskim firmama pogledajte u videu ispod).

Uslijedila su Vijećnićka pitanja.

Na postavljeno pitanje vijećnika Krešimira Kurana, gradonačelnik Milan je otkrio da je blizu realizacije još jedno predizborno obećanje, naime, uvodi se više Komunalnih zona u gradu Metkoviću. Kako je poznato, do sada su to bile dvije zone, grad Metković i prigradska naselja. Gradonačelnik Milan je otkrio da je pri kraju nova projekcija komunalne raspodjele, koja je napravljena na temelju razvijenosti komunalne infrastrukture i biti će podijeljena na pet zona, projekt koji bi trebao biti gotov do slijedeće Sjednice Gradskog vijeća. Milan je obrazložio da je svjestan tog gorućeg problema, odnosno da nije uredu da plaćaju istu naknadu stanovnici koji imaju asfalt i u potpunosti provedenu komunalnu infrastrukturu i oni u ulicama koje to još nemaju.

Postavljena su još brojna vijećnićka pitanja koja su se odnosila na rebalans proračuna, NK Neretvu, Javnu vatrogasnu postrojbu Metković, projekt gradskih bicikla, Odluke o ulaganju Grada Metkovića s vanjskim partnerima, gradske projekte i još mnogo toga na koje ćemo odgovore dobiti na slijedećoj Sjednici Gradskog vijeća.

3. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića UKINUTA NAPLATA PARKINGA U METKOVIĆU!

Posted by Metkovic NEWs on 15. kolovoza 2017

Izvor: metkovic-news.com

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik