nportal crop
nportal crop


Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Ruj 13, 2017

Jutros s početkom u 8 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Hrvoje Bebić , a apsolvirano je 12 točaka dnevnog reda.
Uglavnom se radilo o točkama vezanim za izmjene i dopune programa za građenje objekata, održavanja komunalne infrastrukture, javnih potreba u socijalnoj skrbi, potreba u kulturi, športu i predškolskom odgoju.

Polemika se rasplamsala kad su na red došla vijećnička pitanja. Kako se sve obično 'vrti' oko novca, tako je vijećnicu Dragović iz HDZ-a interesiralo da li su točne izjave koje prenose mediji da su za vrijeme MOST-ove vladavine gradom učinjene velike uštede u proračunu. Gradonačelnik Milan izjavio je kako je MOST u četiri godine zaposlio u Gradu Metkoviću i u gradskim tvrtkama sedamdesetak radnika, što će u konačnici u bruto iznosu Grad koštati 12 milijuna kuna. Kako je i sam Milan rekao, pametnom dosta.

Vijećnica MOSTA - Katarina Ujdur zapitala se s govornice kako je moguće da je za direktora Čistoće , izabrana osoba protiv koji se vodi postupak na trgovačkom sudu. Gradonačelnik Milan odgovorio je ukoliko se u prvostupanjskoj presudi pokaže da je spomenuti nezakonito postupao, bit će smijenjen s mjesta direktora Čistoće, a do tada presumpcija nevinosti vrijedi kao i za svakoga. Sadašnji direktor ima viziju razvoja firme i ima podršku gradonačelnika.

Vijećnik Jeramaz (MOST) zapitao se što je s investicijom od 40 milijuna eura, koja je dogovarana s partnerom iz Kine, koji je pregovarao s Božom Petrovom o izgradnji tvornice električnih automobila.
Milan je je rekao , po njegovim spoznajama da se tvornica električnih automobila od početka planira graditi u poduzetničkoj zoni u Novim Selima. To je pod ingerencijom Općine Kula Norinska i da je to bio predizborni spin MOST-a u prošloj izbornoj kampanji. Za vjerodostojnost spreman je na sljedeću sjednicu pozvati spomenutog investitora, kako bi potvrdio svoje navode.

Vijećnica MOSTA-a Glušćević konstatirala je da gradska tvrtka Metković d.o.o. dobro stoji i radi na poboljšanju kanalizacijske mreže te se pita ima li direktor Matko Jerković podršku gradonačelnika.
Milan je izjavio kako Matko Jerković ima apsolutnu podršku gradonačelnika i Gradskog vijeća.

Uslijedila je međusobna prozivka između Katarine Ujdur i Stipe Gabrića Jambe, ali sve je završio s pokojom verbalnom doskočicom, povišenim tonom i par neprimjerenih riječi.

O zajedničkoj tvrtci Grada s tvrtkom Stanić za preradu voća i njenoj budućnosti, Milan će vijećnici Manenici pismeno odgovoriti, a o poslovanju Metroneta zatražit će se bilanca od direktora Metković razvoja.

Sjednica je završila nešto iza 11 sati.

Nino Erceg

Nportal

Izdavač publikacije: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing

Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)

Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3, dana 27.01.2016. god. MBS: 090004038, MB 01657844
OIB 84003986390, Račun otvoren u Addiko banci
IBAN: HR7825000091101059527

Sjedište: Vukovarska 26/4, 20000 Dubrovnik