nportal crop
nportal crop

Čestitka Župana povodom Dana neovisnosti

Lis 07, 2017

„Cijenjene sugrađanke i sugrađani,

Stoljetni san naraštaja hrvatskoga naroda o samostalnoj i suverenoj državi ostvaren je 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu Odluku o raskidu državno-pravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Danas, dvadeset i šest godina kasnije, s pijetetom i zahvalnošću se prisjećamo svih onih koji su pridonijeli izgradnji moderne, suverene i stabilne države. Posebnu zahvalnost, koja nas obvezuje na izgradnju moderne i europske Hrvatske, dugujemo onima koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoje živote! Sjećanje na Domovinski rat, to najteže razdoblje naše mlade države, obvezuje nas da neovisnu i suverenu državu, u čije su temelje utkane vrijednosti domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, nastavimo tako i graditi.

Kao punopravna članica Europske unije, Republika Hrvatska je i na međunarodnoj sceni zauzela mjesto koje joj pripada, aktivan je sudionik međunarodne politike, gradimo stabilne odnose i uspješno štitimo nacionalne interese.

U kratkoj povijesti naše državnosti izgradili smo puno; u uvjerenju da ćemo i u budućnosti zajedno nastaviti uspješno raditi na dobrobit naše županije i Domovine čestitam vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

S poštovanjem,

ŽUPAN

Nikola Dobroslavić

 

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik