nportal crop
nportal crop
Priopćenje kluba vijećnika HDZ-HSLS vezano za sjednicu GV Grada Ploča Foto: Grad Ploče

Priopćenje kluba vijećnika HDZ-HSLS vezano za sjednicu GV Grada Ploča

Pro 21, 2017

Nažalost i ova sjednica GV je ponovo potvrdila nesnalaženje gradonačelnika i vijećnika vladajuće koalicije u smislu postivanja procedure donošenja odluka i poštivanja zakonskih propisa. Opetovano kršenje poslovnika o radu GV da se vijećnicima ne dostavljaju odgovori na pitanja već je postala praksa tako da nas u budućnosti ne bi iznenadilo da se institut vijećničkih pitanja u potpunosti ukine. Valjda su to „demokratski" standardi kojima pločanski SDP teži!!

Žalosnije od toga je samo potpuno ignoriranje potreba građana u prijedlogu proračuna za 2018. godinu gdje nema ni traga poticanja poduzetništva, unaprijeđenja komunalnog standarda kao niti minimuma socijalne osjetljivosti. Naime, gradani Ploča moraju znati da je Vlada RH donijela zakonske propise vezane uz politiku decentralizacije te na taj način omogućila povećanje proračuna Grada Plaća za preko 8.000.000,00 kuna koja namjerno nisu iskazana u prijedlogu proračuna. Umjesto da ta sredstva iskoristimo za poboljšanje života svih nasih sugrađana vladajuća koalicija umanjuje izdvajanja za Dječji vrtić, za financiranje sportskih udruga, kulturu, lađarske udruge, donacije ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Ploča. Sramotno je da se ciljano sredstva smanjuju Udruzi Radost, Udruzi branitelja, sredstva za grijanje nasih učenika u sportskoj dvorani dok se istovremeno povećavaju sredstva Udruzi antifašista za 300 %. Vjerujemo da je našim sugrađanima ipak bitnije da im se djeca ne smrzavaju za vrijeme satova tjelesne kulture od obnove partizanskih spomenika za koje se izdvaja 100.000,00 kuna. To je samo nastavak politike „naših" i „vaših", podobnih i nepodobnih 'koja stvara nepotrebne podjele u našem gradu.

Ovakav pristup se najbolje vidi u odnosu prema pojedinim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Ploča. lako sve tvrtke posluju s pozitivnim rezultatima i građani vide napredak u radu istih bez obrazloženja se odbija prihvatiti izvješća jer je to način kreiranja kaosa u tvrtkama s jednim ciljem, eliminacijom nepodobnih. Pri tom se kao u slučaju ravnateljice Dječjeg vrtića krši zakonska procedura što će u konačnici rezultirati radnim sporovima i štetama za ustanovu i Grad Ploče. Sintagma da ravnateljica nije prihvatila novoizabranu·,,narodnu” vlast podsjeća na neka prošla vremena koja nastojimo zaboraviti.

Žao nam je da pozicija nije prepoznala neke programe koje smo predložili poput sufinanciranja kupnje prve nekretnine za mlade obitelji, poticanje mladih obrtnika i poduzetnika, izdvajanje više sredstava za sufinanciranje projekata iz EU fondova, ulaganja u goruće probleme poput sanacije tunela u Stablini, dovršetka igrališta s umjetnom travom NK „Jadran" itd.

Odbijanje kvalitetnih programa i projekata samo zato što ih predlaže opozicija je neodgovorno i u konačnici ne doprinosi kvaliteti života naših sugrađana. Ipak, mi ćemo i dalje ukazivati na probleme, poticati rješavanje istih te „lobirati" kod državnih i županijskih institucija za sve bitne projekte na području našeg grada

 

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS- Grada Ploča

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik