nportal crop
nportal crop
Sandro Sukno Sandro Sukno Leona Rašica

'NEČOVJEČAN POTEZ': Suknu zbog srčanih tegoba raskinuli ugovor!

Velj 11, 2018

Šokantne vijesti stižu ovih dana iz Italije. Nakon što je ljetos predvodio hrvatsku vaterpolo reprezentaciju do naslova svjetskih prvaka, Sandro Sukno se tijekom jeseni suočio s možebitnim krajem igračke karijere zbog dijagnosticiranih problema sa srcem. Na uobičajenom liječničkom pregledu uoči početka sezone, kojeg je početkom listopada obavio u Milanu, utvrđeno je kako zbog problema sa srcem mora prestati na neko vrijeme s treninzima i igranjem vaterpola, donosi Gol.hr.

Jadan i sramotan potez

Nažalost, na novom pregledu, uoči Božića kod uglednog kardiologa Paola Zeppilija u Rimu, pokazalo se da se Suknova zdravstvena situacija pogoršala što je značilo da je za njega ova sezona završena, a dovedena mu je u pitanje i cijela karijera. I onda, u situaciji kad su trebali pokazati da su veliki klub, Suknov Pro Recco se ponio jadno i neprofesionalno. Nije ništa sporno u tome što su Sukna udaljili iz momčadi, to je i logično s obzirom na probleme jer zdravlje je na prvom mjestu, ali su nešto kasnije povukli i sramotan potez - raskinuli su s njim ugovor.

"Neka ovo bude poruka našim igračima"

Izazvalo je to konsternaciju u sportskoj javnosti. Izbornik Ivica Tucak bio je jasan:

"Potez Pro Recca je u najmanju ruku nečovječan. To ide njima na dušu", izjavio je Tucak za Sportske novosti, a izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić prisnažio:

"Neka ovaj slučaj bude poruka našim igračima da im je bolje za nešto manje novca ostati u nekom našem klubu, gdje te tretiraju kao čovjeka, a ne kao sredstvo."

Inače, Pro Recco je vaterpolski Real Madrid odnosno rekorder po broju naslova prvaka Europe. Imaju ih osam, jednog više od Mladosti i Partizana, slijede Jug i Spandau (po četiri), Posillipo tri, Jadran Split dva...

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik