nportal crop
nportal crop
Hrvoje Perić Hrvoje Perić Championsleague.basketball

DUBROVČANIN HRVOJE PERIĆ O povratku u reprezentaciju nakon punih osam godina

Velj 23, 2018

Svima je u Zadru u lijepom sjećanju ostao Hrvoje Perić, Dubrovčanin koji je svoju darovitost iskazao ponajviše u Jazinama. Valja kazati kako će se nakon gotovo punih osam godina vratiti u reprezentaciju Hrvatske, ali i na Višnjik.

Nije se lako odlučio na povratak, štoviše, onoga trenutka kad mu je izbornik Ivica Skelin uputio poziv, Perić nije “skočio na prvu loptu”, radije se odlučio za drugu opciju.

Želio je uzeti malo vremena, dobro promisliti i onda “presjeći u sebi”, jer ne smije se zaboraviti kako ga se nerijetko preskakalo kad su reprezentativne akcije u pitanju.

Želja za potvrđivanjem

- Čujete, kao mnogi u Dalmaciji, malo sam prespavao prije nego je u meni sazrela odluka da se vratim u reprezentaciju. Posebice stoga jer u ranijom akcijama, pa ni u ovoj novoj eri, nisam bio u fokusu naših izbornika. Krenuo sam zbrajati pluseve i minuse te u konačnici prelomio da ću ipak ponovno odjenuti najdraži hrvatski dres.

- I sad kad su krenule pripreme za ove dvije utakmice drago mi je što sam tako odlučio – mirmo će Perić, koji ističe kako su ga na sve nagnali i neki osobni motivi. Nije trebao previše pogađati o čemu je riječ, jer je svojim igrama za Rener Veneziju u Italiji potvrdio kvalitetu koju su se nekako uvijek guralo u kut.

- Želim se uvjeriti da sam taj koji može pomoći kako bi se dobile ove dvije utakmice. U meni je silna želja za potvrđivanjem, napose jer se igra u meni jako dragom Zadru, gradu u kojem bih rado živio, poslije mojeg Dubrovnika.

- Eto, baš je Zadar prevagnuo u odluci koja me je ponovno dovela u našu reprezentaciju, jer me uz grad košarke vežu predivne uspomene – iskreno će Hrvoje, kojeg je dojmilo ozračje oko talijanskog prvaka.

U Veneciji kao u Jazinama

- Igramo u maloj dvorani u kojoj navijači stvore ozračje kao nekad u Jazinama, jednako ludo i bućno. I zato mi je poseban gušt istrčati na parket, krenu emocije, imam osjećaj kao da sam u dresu Zadra – sjetno će Perić, kojem nije nepoznato što se novoga događa u njegovom bivšem klubu.

- Moram biti iskren i kazati kako u hrvatskoj košarci jedino pratim Zadar. Po meni, napravljena je odlična atmosfera, samo treba nastaviti u ovakvom ritmu, pa ni rezultati neće izostati – zaključuje Perić, koji je na upit o još jednom bivšem klubu, Splitu, u hipu odgovorio:

- Ne bacam oko na Gripe. Nimalo, i ne bih širio priču.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik