nportal crop
nportal crop
Badminton Badminton BK Aedium


IGRAČICE BK AEDIUMA NIŽU USPJEHE Barbara Janičić dvaput zlatna, Mia Čerjan srebrna i brončana

Tra 16, 2018

U subotu 14. travnja u Čakovcu održano je II. kolo Hrvatskog kupa za poletarce i juniore. Na natjecanju je sudjelovalo 37 natjecatelja iz 8 klubova iz Zagreba, Čakovca, Bjelovara, Novske, Makarske i Dubrovnika. Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 6 natjecatelja u juniorskoj konkurenciji pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana, dok u konkurenciji poletaraca nisu imali natjecatelja.

Kod juniorki Barbara Janičić je osvojila dvije zlatne medalje, po jednu u pojedinačnoj i konkurenciji mješovitih parova, a dvije medalje je osvojila i Mia Čerjan, i to brončanu u pojedinačnoj, te srebrnu u konkurenciji mješovitih parova.

Pojedinačno u konkurenciji 13 igračica, Barbara je nakon pobjede u četvrtfinalu, u polufinalu bila bolja od upravo do Mie, ujedno prve nositeljice, da bi u finalu pobijedila i drugu nositeljicu Iru Martinuš iz Zagreba, i tako na kraju osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

U istoj konkurenciji Mia je osvojila brončanu medalju, u meču za treće mjesto pobijedila Anteu Rendulić iz Zagreba, a još su nastupile Maris Guca koja je osvojila sedmo, Nikolina Kabiček osmo i Leona Milković jedanaesto mjesto.

Kod juniora u pojedinačnoj konkurenciji 13 igrača nastupio je Lukša Zlošilo i bio je nadomak medalje, te je zauzeo odlično 4. mjesto. U polufinalu je izgubio od prvog nositelja Luke Grubića iz Čakovca, a onda je u meču za treće mjesto bolji od njega bio drugi nositelj Borna Car iz Zagreba. U konkurenciji mješovitih parova Barbara je osvojila drugu zlatnu medalju, igrajući sa suigračem Bornom Vadljom iz Čakovca, koji je ujedno bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji kod juniora. U polufinalu su bili bolji od drugih nositelja para A.Car/I.Martinuš iz Zagreba, a onda u finalu i od prvih nositelja Mie i njenog suigrača Luke Grubića iz Čakovca. U istoj konkurenciji još su nastupili Lukša i Maris i osvojili četvrto mjesto, te Leona i njen suigrač iz Makarske Tonino Mravičić koji su zauzeli osmo mjesto.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik