nportal crop
nportal crop
Goran Marić i Nikola Dobroslavić Goran Marić i Nikola Dobroslavić Leona Rašica


MINISTAR MARIĆ U DUBROVNIKU 'Kupari su od iznimne važnosti, nećemo više dopustiti nikakve zastoje'

Ožu 20, 2018

Ministar državne imovine Goran Marić danas se u Palači Ranjina susreo s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave. Kako je istaknuo župan Nikola Dobroslavić na sastanku je izvršen pregled onoga što je ovo Ministarstvo do sada riješilo, a utvrđene su i nove neregistrirane potrebe gradova i općina čiji je popis uručen ministru.

"Prema ustaljenoj praksi, nakon tri mjeseca ponovno ćemo se sastati s ministrom te ćemo rekapitulirati što je Ministarstvo moglo riješiti. Do sada smo imali jako dobro iskustvo, brojni su predmeti riješeni - od Prevlake do Vile Čingrije. Na sastanku je bilo riječi i o privođenju svrsi vojnih objekata koji su sada neperspektivni. Zadovoljni smo proteklim sastankom te očekujemo i dalje na ovaj način riješiti ona pitanja koja su otvorena već 10 godina", rekao je Dobroslavić.

Ministar Marić istaknuo je kako njegov resor očekuje dosta posla nakon 28 godina zapuštanja ove problematike. Dodao je da, ova Županija, iako na rubu Hrvatske, nije na rubu interesa Vlade.

"Do sada je upravo ovdje bilo najmanje riješenih predmeta, ali to će se uskoro popraviti. Dosta smo toga riješili, a aktivacija zapuštene imovine bit će glavni impuls gospodarskog rasta na ovom području, a posebice na otocima gdje je taj dio dugo bio zanemaren. Današnji sastanak pokazao je svu želju i ambicioznost lokalnih čelnika da se angažira ova imovina", kazao je Marić.

Na novinarsko pitanje o realizaciji projekta u Kuparima, ministar Marić naglasio je kako je on od iznimne važnosti za Županiju, Župu dubrovačku, ali i za stanovništvo kao i za razvoj tog kraja.

"To je investicija koja se projicira na otprilike milijardu kuna. Ne samo da je to gospodarski velik zahvat, već će bitno utjecati i na zaposlenost na tom području. Silno smo zainteresirani da projekt što prije započne. Godinu i pol je u zastoju, izanalizirali smo ugovor, pozvali budućeg investitora na razgovore, otklonili nejasnoće te pripremili aneks ugovora koji ćemo sljedeći tjedan poslati Vladi. Nakon potpisa aneksa očekujemo brz početak realizacije projekta u Kuparima. Više nećemo dopustiti nikakve zastoje", zaključio je ministar Marić.

 

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik