nportal crop
nportal crop
Ilustracija Ilustracija Nportal

MINISTAR O ZAKONU ZBOG KOJEG NEGODUJU TAKSISTI 'Cilj je jeftiniji i dostupniji prijevoz te jednaka pravila za sve'

Tra 16, 2018

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. (...) Govoreći o namjeri Strabaga da se žali zbog odbijanja odabira njih kao izvođača radova na Pelješkom mostu, ministar je rekao da se nitko ne može žaliti na odluku Državne komisije, nego može samo podnijeti žalbu Upravnom sudu, piše Dnevnik.hr.

"Ne mogu i ne smijem komentirati tužbe. Što se tiče zaustavljanja radova, treba pitanje postaviti stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije. Njihov odgovor je i moj odgovor", rekao je.

Dotaknuo se i naplate cestarine i odabira konzultanta za budući sustav naplate cestarine rekavši da su u fazi evaluacije pristiglih ponuda. "U idućih mjesec dana znat ćemo najpovoljnijeg konzultanta koji će do kraja godine početi raditi i početi tražiti rješenje", objasnio je.

Ministar je odgovorio i na pitanje o taksistima koji negoduju zbog prijedloga novog zakona. "Cilj je zakona da građanima omogućimo jeftiniji i dostupniji prijevoz taksijem, liberalizaciju tržišta i jednaka pravila koja će vrijediti za sve. Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta, da ljudi ostanu u Hrvatskoj", kaže Butković koji je govorio i o negodovanjima zadarske oporbe zbog koncesije na luku Gaženica.

"Republika Hrvatska izgradila je infrastrukturu, zajam Hrvatska mora vratiti. Postupak je bio transparentan. Cilj je da Gaženica zaživi, nitko je ne prodaje. To su najniži politički poeni oporbe. Nama je cilj dovući brodove u Gaženicu", rekao je.

Više pročitajte ovdje.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik