nportal crop
nportal crop


Zlatne sestre Jurković iz Vela Luke: Svjetske juniorske prvakinje u veslanju kod župana Dobroslavića

Kol 10, 2017

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas Ivanu i Josipu Jurković, članice VK „Ošjak“ iz Vela Luke, koje su na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju osvojile zlato u četvercu bez kormilara kao i Izabelu Krakić i Brunu Milinović, veslačice VK Trešnjevka iz Zagreba, a članice posade ove pobjedničke Hrvatske juniorske reprezentacije.

„Ovo je golem uspjeh za našu županiju, za Velu Luku i svakako naše sportašice pa i za Hrvatsku. Biti svjetske juniorske prvakinje veliki je doseg. Sestre se natječu i u seniorskoj konkurenciji iako su juniorskog statusa i da i tamo postižu vrijedne rezultate. Nadamo se da će s radom kojeg su i do sada ulagale i dalje polučivati uspjehe. Želimo im daljnji uspjeh, zaslužile su to, imaju potporu obitelji i odlične uvjete u klubu Ošjak“, poručio je župan Dobroslavić.
Ivana Jurković kazala je da su imale veliku tremu jer su se prepale kada su vidjele da se na natjecanje prijavilo 17 izrazito jakih posada, ali da su tremu svaki dan razbijale razgovorom, a preselile su se i u istu sobu kako bi bile zajedno.
„Znamo da tamo nema lošim posade, dolaze dobri veslači i veslačice koji predstavljaju svoju državu. Za trku smo imale plan kojeg smo se morali držati, a smislila ga je naša štrokerica. Prvi dio od 150 metara smo trebali odraditi na maksimumu, na prvih 750 metara dizale smo na deset maksimalnih zaveslaja za moju sestru Josipu, na tisuću metara dizale smo isto toliko zaveslaja za Brunu i na zadnjih 750 metara isto toliko maksimalnih zaveslaja za mene i zadnjih petsto metara smo odradile maksimalno za našu štrokericu“, istaknula je zlatna Ivana Jurković.
Njezina blizanka Josipa Jurković istaknula je da s Brunom i Izabelom iz VK Trešnjevka iz Zagreba u timu funkcioniraju odlično.
„Bilo je vrhunski, nas se četiri slažemo kao sestre, trku smo odradile zajedno fenomenalno. Imam jednu sestru, ali kao da imam četiri. Ostajemo u sportu, kreće ciklus priprema za 2020. Olimpijske igre u Tokyju, nadamo se da ćemo i tu uspjeti ispisati povijest“, istaknula je zlatna Josipa Jurković.
Majka zlatnih blizanki iz Vela Luke Darinka Jurković ponosna je na svoje kćeri i želi im da i dalje ovako nastave s dobrim radom i budu uspješne. Otkrila je kako su sestre Jurković već u trećem razredu željele trenirati veslanje, a paralelno su trenirale i rukomet. U trenutku kada su morale birati na koje od natjecanja poći, opredijelile su se za veslanje, a majka Darinka Jurković istaknula je kako je uvjerena da nisu pogriješile, a o čemu svjedoče i izvrsni rezultati ovih zlatnih sestara, svjetskih juniorskih prvakinja.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik