nportal crop
nportal crop
Izložba o sv. Vlahu Izložba o sv. Vlahu Leona Rašica


SVETI VLAHO U OČIMA UČENIKA: Otvorena izložba likovnih i literarnih radova dubrovačkih osnovnoškolaca

Sij 29, 2018

Izložba "Sveti Vlaho naš zaštitnik" i "Dubrovnik moj grad" otvorena je danas u OŠ Marina Getaldića. Riječ je o literarnim i likovnim radovima učenika svih osnovnih škola Grada Dubrovnika koje svake godine pripremaju kroz redovnu nastavu likovne kulture.

"Svake godine već tradicionalno u čast sv. Vlaha u našoj školi se održava završna izložba radova društva "Naša djeca" Dubrovnik. Budući da je naša škola jedina unutar povijesne jezgre ovdje se izlože svi radovi te se posebno nagrađuju oni najuspješniji. U izložbi sudjeluju učenici od prvog do osmog razreda svih dubrovačkih osnovnih škola. Koliko god je lijepo što je naša škola unutar zidina, to je i velika odgovornost, a pogotovo pred bilo kakvu festu. Tako naši učenici sudjeluju u svim aktivnostima društva "Naša djeca". Svake godine u trodnevnici sv. Vlaha imamo priredbu, ali naša djeca su navikla da su dio cjelogodišnje manifestacije što njihov rad i učenje u gradskoj jezgri i jest. Također, kao škola, nakon završene Godine sv. Vlaha sa svim izložbenim primjercima pokušavamo organizirati dobrotvornu aukciju kako bi pomogli djeci s posebnim potrebama", istaknula je ravnateljica OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić.

Član izvršnog odbora društva "Naša djeca" Dubrovnik Miodrag Kirigin istaknuo je kako ovo društvo već 22 godine njeguje ovakvu vrstu obilježavanja feste gdje djeca iz osnovnih škola sudjeluju na priredbi.

"Djeca koriste razne tehnike, a poticali smo ih i na pisanje literarnih radova. Danas smo izložili 32 literarna rada i 57 likovnih. Nadamo se da na ovaj način i naša djeca doprinose zajedničkoj festi sv. Vlaha", kazao je Kirigin.

U kategoriji literarnih radova nagrađeni su učenici nižih razreda Luka Petković, Ivan Pavlović i Ivana Grgić, kao i oni viših razreda Ivan Šarolić, Marija Pavličević i Adriano Kralj. U kategoriji likovnih radova nagrađeni su učenici nižih razreda Lora Rončević, Ela Mirošević i Maura Šoletić te učenici viših razreda Davor Šoša, Lea Ivona Vrdoljak i Nina Bašica.

 

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik