nportal crop
nportal crop
Maškare Maškare Petra Japunčić

RODITELJI BIJESNI Vrijeme i alternativna lokacija mogli su se znati 10 dana unaprijed, nečuveno je otkazati priredbu pola sata prije

Velj 13, 2018

Roditelji dubrovačkih mališana pobjesnili su, barem se tako da zaključiti iz komentara ispod medijskih napisa, zbog današnjeg otkazivanja maškaranog dana za vrtićku djecu s mimohodom i zabavom na Stradunu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Naime, u Facebook grupi "Mame iz Dubrovnika" nekolicina roditelja je istaknula kako je nečuveno što su maškare otkazane tek jutros kada su djeca bila već spremna te se pitaju zbog čega Grad nije pronašao alternativnu lokaciju.

"Prošli tjedan je bilo govora da će se u slučaju kiše održati u Lazaretima, a jutros su 'iz sigurnosnih' razloga, jer je put zatvoren, otkazali sve! Zna se za prognozu i za put ima već 10 dana barem! Moglo se naći 15 drugih alternativnih lokacija, a ne pustiti odgojiteljice da se muče s maskama, roditeljima da rade radionice za izradu maski. Djeca znaju da imaju maškarani bal i vesele se zajedničkim maskama i onda u 9 ujutro, pola sata prije planiranoga odlaska sve otkazati? Katastrofa! Roditelji su bijesni i to s punim pravom!", neki su od komentara u Facebook grupi "Mame iz Dubrovnika".

Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić za Nportal je prokomentirao kako je u dogovoru s ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnik odlučeno da se danas ipak ne održi maškarani dan za dječje vrtiće. Alternativna lokacija bili su Lazareti, ali, naglašava, u trenutku kada su vidjeli da je vrijeme bilo loše, morali su voditi računa o tome da djeca moraju i doći do Lazareta.

"Lazareti su nam bili rješenje, ali s obzirom da su to mala djeca, da je kiša i sklisko, veliki skalini, a djece mnogo, zbog sigurnosti nije bilo primjereno održati maškarani dan. Bilo bi kontraproduktivno da smo išli u realizaciju unatoč vremenu. Ipak, Grad Dubrovnik je djeci dostavio krafne u vrtiće, a kao alternativno rješenje dogovorili smo na proljeće organizirati jedan dan nadoknade za ovo danas", kazao je za Nportal pročelnik Brčić.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać pak je kazala kako nije zaprimila nikakvu pritužbu. Sve je napravljeno u dogovoru s roditeljima, a ukoliko su se pojedine osobe zabrinule, sa zadovoljstvom je istaknula kako će se umjesto današnjeg događanja održati proljetni maskenbal.

 

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik