nportal crop
nportal crop
Hrvatska pošta Hrvatska pošta Leona Rašica

DUBROVČANI NEZADOVOLJNI Reagirala uprava, poštar dobio otkaz

Velj 14, 2018

Stanari Ulice Kneza Branimira, Bana Josipa Jelačića i Petra Grubišića već neko vrijeme „muku muče“ s poštom. Naime, žale se na rad dubrovačkog poštanskog ureda u Vukovarskoj ulici zbog niza nepravilnosti koje su, prema riječima stanovnika, „prevršile svaku mjeru“. Pošiljke namijenjene gradskom kotaru Montovjerna već dulje vrijeme znatno kasne, neke nikada ni ne pristignu na željenu adresu. Poštu se nerijetko nalazi nemarno ostavljenu van sandučića ili je se greškom dostavlja u pogrešne sandučiće. Tako jedna od sugrađanki (podaci poznati redakciji), kazuje kako joj dolaze opomene za neplaćene račune, a ona se pak čudi jer iste nije dobila. Drugi pak govore kako na određene pošiljke iz Zagreba čekaju i preko mjesec dana.

„Na navedenom području u siječnju je bilo nepravilnosti u dostavi koje su uočene prilikom redovne kontrole te je protiv odgovornog poštara proveden postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu. Nakon promjene poštara, na tom području se pošiljke dostavljaju sukladno propisanim rokovima. Iako većina naših zaposlenika savjesno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao, ponekad to, nažalost, nije slučaj. Međutim, svakodnevnim kontrolama kvalitete dostave takvi se slučajevi vrlo brzo otkriju te se najoštrije sankcioniraju“, pojasnili su iz Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte uz isprike korisnicima s područja gradskog kotara Montovjerna zbog eventualnih neugodnosti.

Na upit s koliko zaposlenika Pošta raspolaže na području Grada Dubrovnika, kazali su kako svakog dana na teren izlazi 20–ak poštara te naglasili da se „u pripremi za dostavu, sve pošiljke zaprimljene u Dubrovnik za primatelje na dubrovačkom području odmah razrađuju, odnosno takve pošiljke ne napuštaju Dubrovnik“. Također, pozvali su građane da se u slučaju ponavljanja sličnih nepravilnosti obrate njihovoj Službi za korisnike. Dodaju i da se dnevno u Hrvatskoj uruči i više od milijun pošiljaka, a ako dolazi do kašnjenja ili problema s dostavom to nikako nije pravilo, već iznimka.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik