nportal crop
nportal crop
Ilustracija Ilustracija Grad Dubrovnik


POSJET GRADU Južnokoreanci teško odoljevaju Dubrovniku

Velj 21, 2018

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremena pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Anita Burić održale su danas radni sastanak s izaslanstvom Grada Daegu iz Južne Koreje.

Tijekom radnog sastanka, zamjenica Tepšić i privremena pročelnica Burić upoznale su članove izaslanstva s osnovnom gospodarskom granom Dubrovnika, turizmom kao i s projektima i aktivnostima koje se provode, a koji za cilj imaju održivi turizam. Poseban naglasak na održanom sastanku stavljen je i na postupak donošenja gradskog proračuna kao i na stavke koje se odnose na prihode od poreza i prireza.

Izaslanstvo Grada Daegu zanimala je i razlika između gradske uprave i Gradskog vijeća, na koji način se donose odluke u Gradu Dubrovniku, ali i na koje načine je omogućeno sudjelovanje građana u procesu donošenja odluka.
Zamjenica Tepšić upoznala je korejsko izaslanstvo i s turističkim rezultatima koje Dubrovnik postiže posljednjih godina te na koji način turizam utječe na ostale sektore gospodarstva. Ovom prilikom, zamjenica Tepšić je istaknula kako zahvaljujući turističkom rastu paralelno raste i proračun Grada Dubrovnika što omogućuje ulaganja u infrastrukturu koja za cilj ima podizanje kvalitete svakodnevnog života stanovnika Dubrovnika, ali i gostiju.

Izaslanstvo Grada Daegu izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom izrazili su želju za budućom suradnjom s Gradom Dubrovnikom.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik