nportal crop
nportal crop
Ilustracija Ilustracija Petra Japunčić


V. DUBROVNIK FESTIWINE Neodoljivo uzbudljiv vinski tjedan pred nama

Tra 16, 2018

Na press konferenciji u Hotelu Excelsior predstavljen je program pete dubrovačke vinske setemane, odnosno Dubrovnik FestiWinea koji je započeo danas, a traje do 22. travnja. “Sve je započelo donošenjem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva Dubrovačko-neretvanske županije, kada smo utvrdil da imamo odlična vina i da ih treba prikazati i približiti javnosti”, rekao je župan Nikola Dobroslavić. Dodao je i kako je cilj Dubrovačko-neretvanske županije unaprijediti vinarstvo i vinogradarstvo, a Dubrovnik FestiWine jedna je od mjera unaprjeđenja, posebice od prošle godine otkada je festival otvoren i međunarodnoj javnosti, što se pokazalo vrlo dobrim. Župan je ovom prilikom zahvalio svim partnerima i sudionicima, Dubrovnik Partneru s kojim zajednički uspješno već petu godinu Županija provodi projekt, a sve ljubitelje dobroga vina, sve stručnjake, ugostitelje i širu javnost pozvao na ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Mato Franković, koji je također sudjelovao u ovoj konferenciji za novinare, kazao je kako je izuzetno ponosan što se i Grad Dubrovnik uključio u ovu manifestaciju: "Dubrovnik je poznat kao grad izvrsnosti i šampion turizma te mora istovremeno biti izvrstan u svemu drugome što radi, a to je i gastronomija, uz koju uvijek ide i dobra kapljica. Upravo zato što imamo bogatstvo hrvatskih vina u našoj regiji, nismo slijepi pored zdravih očiju i stoga promoviramo svoje u svrhu održivog turizma. Cilj je da Grad Dubrovnik promovira sve svoje, ali i proizvode Dubrovačko-neretvanske županije, a ovdje posebno ističemo naša kvalitetna vina koja se mogu itekako staviti uz bok svjetskima", rekao je ovom prilikom gradonačelnik Mato Franković.

U ime vinara prisutnima se obratio Božo Martinović, koji je zahvalio na ovako uspješnoj promociji naših vina te kazao kako se krajnji jug Hrvatske itekako ima čime ponositi, a podršku manifestaciji dao je i predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić, kazavši kako je budućnost festivala neupitna jer su ugostiteljstvo i vino dvije nerazdvojne cjeline.

Predsjednik ocjenjivačkog suda “Dubrovnik FestiWine Trophy” Bojan Kobal, koji je također sudjelovao u konferenciji za novinare, rekao je da je ove godine rekordan broj uzoraka, njih 150, a kvaliteta je na vrhunskoj razini.

Ovogodišnji Dubrovnik FestiWine, istaknuto je na kraju, nudi puno zanimljivih događanja; u razdoblju trajanja dubrovačke vinske setemane restorani i vinski barovi s oznakom “Wine Friendly” nude dubrovačke specijalitete uz vrhunska vina po povoljnim cijenama, održat će se i FestiWine Gala večera (prihod koje je namijenjen stipendiranju mladih dubrovačkih talenata), a u prostoru Sunset Beacha u Uvali Lapad 20. i 21. travnja održava se središnja izložba vina. Također, održat će se i radionice, prezentacije i degustacije, “Spoj na slijepo” – ocjenjivanje vina uz malostonske kamenice te ocjenjivanje vina “Dubrovnik FestiWine Trophy”.

 

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik