nportal crop
nportal crop

Margit Cetinić, Patricija Švaljek i Davor Mojaš dobitnici su 'Nagrade Grada Dubrovnika'

Sij 12, 2017

Na 27. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika odlučivalo se i o dobitnicima Nagrade Grada Dubrovnika kao četvrtoj točki dnevnog reda o kojoj su vijećnici glasovali bez prisustva javnosti. Predsjednica Odbora za javna priznanja Sanja Putica izvijestila je da su dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek.
Margit Cetinić strastvena je ljubiteljica glazbe i dugogodišnja aktivna sudionica u svim važnim gradskim, kulturnim i društvenim događajima. 1979. godine osnovala je Katedralne madrigaliste u želji popunjavanja Mješovitog katedralnog zbora, koji neprekidno djeluje od 1926. godine. Pod njezinim vodstvom, zajednički nastupaju na svim većim liturgijskim slavljima te su poznati u Dubrovniku kao vrsni pjevači Dubrovačke katedrale.
Davor Mojaš poznat je kao redatelj, publicist, pisac, radijski voditelj na Trećem programu Hrvatskog radija. Redatelj je mnogih predstava Studentskog teatra Lero u kojem je ostvario pedesetak predstava i dvadesetak autorskih projekata, postavljajući na scenu, osim dubrovačkih i brojne strane autore, a Lerove predstave dio su brojnih važnih festivala.
Patricija Švaljek voditeljica je Društva multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, osoba koja se brine svaki dan za više od pedeset oboljelih. Zahvaljujući Patriciji, radi se na rješavanju problema, poštivanju i pokretanju novih planova i ideja te uključivanju osoba s invaliditetom u svakodnevni život.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik