nportal crop
nportal crop


'Jer mladi to zaslužuju': U Dubrovniku otvoren Centar za mlade/FOTO

Kol 12, 2017

Mladi grada Dubrovnika danas su dobili novi prostor za okupljanje, druženje, ali i informiranje te savjetovanje o ključnim temama za njihovu populaciju. Naime, novi Centar za mlade otvoren je jutros u prostorijama bivšeg Hotela Stadion u sklopu cjelovitog programa obilježavanja Međunarodnog dana mladih. O namjeni prostora i razlogu pokretanja ovog za mlade važnog mjesta više je kazala voditeljica Infocentra za mlade Belinda Marić.
„Infocentar za mlade djeluje oko tri godine, do sada se bavio informiranjem, posebno putem portala Informadur. Međutim, nismo imali svoj ured i nismo mogli obavljati sve one aktivnosti koje bi Infocentar inače trebao obavljati. Sada će u ovim uredima cjelokupni program za mlade napokon oživjeti. Potreba za Centrom za mlade nastala je zato što se mladi nalaze u osjetljivom razdoblju. Nakon što prođu fazu u kojoj pripadaju djeci, nalaze se u fazi gdje im treba pomoć, kako ih uvesti na tržište rada, kao i oko drugih daljnjih koraka u njihovom razvoju“, istaknula je Marić.
Marić je dodala kako među mladima katkada vlada neinformiranost, a često su i nezainteresirani i slabo participiraju u društvenim aktivnostima. U novootvorenom Centru za mlade planiraju riješiti sve te probleme u suradnji s brojnim udrugama koje će svoje mjesto također naći unutar ovih prostorija.
„Centar za mlade bit će prostor za druženje, savjetovanje, neformalnu edukaciju, poticanje volontiranja, poticanje mobilnosti i međunarodne suradnje, kulturne aktivnosti. Ovaj prostor djelovat će u tri prostorije, jedan će dio biti ured Infocentra za mlade i savjetovalište. U središnjem prostoru bit će centar za prezentacije, radionice, a u trećem će biti multimedijski prostor gdje će se razvijati video montaže“, istaknula je Marić.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić otvorila je Centar za mlade istaknuvši da će mladi otvorenjem ovog centra dobiti svoj kutak okupljanja i kutak u kojem će moći rješavati svoje znatiželje i nedoumice putem informativnog centra koji će ovdje djelovati.
„Otvorenje ovog centra je prijelazni trenutak, ovo je dom za mlade i za sve udruge koje trebaju svoje mjesto, ali budućnost cijelog objekta bit će rješavana putem strategije razvoja sportske infrastrukture Dubrovnika, kada će se cijeli objekt bivšeg Hotela Stadion dobiti ono što mu je potrebno, a to je cjelokupna rekonstrukcija i novi sadržaji“, naglasila je Tepšić.
Ovogodišnji program obilježavanja Međunarodnog dana mladih vrlo je bogat i nastavlja se za vikend te u ponedjeljak.

Leona Rašica

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik