nportal crop
nportal crop
Branko Baričević Branko Baričević Wall.hr

Sutra u posjetu metkovskoj gimnaziji voditelj Predstavništva Europske komisije u RH

Sij 31, 2018

Kao Škola ambasador Europskog parlamenta, Gimnazija Metković ima čast sutra, 1. veljače, ugostiti uvaženog gosta, Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Od rujna 2017. godine, nakon uspješnog pilot-projekta pod vodstvom prof. Živke Franković, Gimnazija Metković dobila je službeni status Škole ambasadora Europskog parlamenta, dodjelom plakete od strane europarlamentarke gđe Dubravke Šuice. U sklopu tog projekta naši učenici, ambasadori juniori, pod vodstvom prof. Branke Vladimir, proučavaju europske prilike i utjecaj Europske unije na svakodnevni život te se bave informiranjem svojih kolega i lokalne zajednice o europskim temama, a organizirani su i posjeti europskim institucijama u Strasbourgu i Bruxellesu.

Jedan od ciljeva škole kao Ambasadora Europskog parlamenta svakako je približiti aktere europskih prilika našim učenicima. Stoga smo organizirali posjet g. Baričevića, koji na vlastiti prijedlog dolazi razgovarati s mladima Doline Neretve o europskim temama. Osim učenika trećih i četvrtih razreda Gimnazije Metković, pozvali smo i učenike okolnih škola iz Metkovića, Ploča i Opuzena, budući da im je ovo jedinstvena prilika za razgovor s vrsnim diplomatom i poznavateljem europskih prilika kojim će moći obogatiti svoju perspektivu i progovoriti o problemima mladih.

Događaj će se održati u prostoru čitaonice Gimnazije Metković u vremenu od 10 do 12 sati.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik