nportal crop
nportal crop
Stomatološka stolica Stomatološka stolica Dom zdravlja Metković

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ Projektom prekogranične suradnje nabavili novu stomatološku stolicu vrijednu 100 tisuća kuna

Ožu 22, 2018

Dom zdravlja Metković je putem EU projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora još jednom unaprijedio svoju zdravstvenu uslugu nabavom stomatološke stolice vrijedne oko 100 000 kuna. Ovaj vrijedni novonabavljeni uređaj postavljen je u ordinaciju doktorice dent. med. Ive Dominiković Jukić i medicinske sestre Branke Barbarić. Radi se o modelu A3 talijanske tvrtke Anthos, financiranom bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto, dok je 15 posto sredstava osigurao Dom zdravlja Metković.

Doktorica Iva Dominiković Jukić rekla je da je nabava nove stolice bila potrebna zbog sve češčih kvarova stare stomatološke stolice.

„Postojala je potreba za mijenjanje stolice. Stara je već odradila svoje i u zadnje vrijeme je bilo mnogo servisa. Nova stolica je fleksibilnija i ergonomski je kvalitetnija. Na njoj imamo displej zbog kojeg je sve puno jednostavnije za rukovati. Sterilnost stolice povećana je time što imamo bezkontaktnu lampu i nožnu komandu pomoću koje se svime može upravljati. Fontana je fleksibilnija i sve je dizajnirano na najvećem nivou koji se trenutno na tržištu nalazi. Već smo primili pacijente koji su primjetili razliku i kažu da je puno udobnija za njih“ – rekla je dr. Dominiković Jukić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mihovil Štimac kazao je da se u projekte poput ovog isplati ulagati zbog minimalnog troška u nabavi potrebne, ali skupe medicinske opreme poput stomatološke stolice.

„Ovako vrijednu stvar dobili smo za 15 posto cijene i zato se isplati ulagati u ovakve projekte. Doktorica je jako zadovoljna i nadam se da će biti zadovoljni i pacijenti. Uspjeli smo putem projekta prekogranične suradnje realizirati nabavu najvećeg dijela nama deficitarne opreme za minimum našega ulaganja i nadam se da ćemo i ubuduće raditi na isti način“ – rekao je Štimac.

Putem projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, uz stomatološku stolicu, Dom zdravlja Metković već je nabavio holter EKG-a te se radi na osposobljavanju mobilnog palijativnog tima, a planirana je i nabava i drugih potrebnih medicinskih uređaja.

Nportal

Nakladnik: Neovisni portal d.o.o. za informacijske usluge i marketing
Sjedište društva: Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik
Temeljni kapital: 20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Upisan kod Trgovačkog suda u Splitu – stalna služba u Dubrovniku pod br. Tt-16/589-3,
dana 27. siječnja 2016. god. MBS: 090004038,
MB 01657844 OIB 84003986390

Redakcija: Nportal, Vukovarska 9, 20 000 Dubrovnik